Olanda testează un nou model de restaurant: v-aţi putea obişnui cu aşa ceva?

0
1075

Virusul care ne reorganizează viaţa.

Pentru că multe restaurante din întreaga lume rămân închise din cauza pandemiei coronavirusului (situaţie valabilă şi în România), un restaurant din Amsterdam, Olanda, experimentează o nouă modalitate de a servi masa. Mediamatic ETEN, un restaurant vegan la centrul de arte Mediamatic Biotoop, a înființat un soi de “sere” pentru a face testul, care permit respectarea măsurilor de distanțare socială în timp ce se se mănâncă la exterior. Restaurantul numește proiectul Serres Séparées, care înseamnă “sere separate” în limba franceză, după cum relatează cnbc.com.

Serres Séparées

Have you seen the new addition to Mediamatic ETEN, our restaurant?Our new dining-concept Serres Separées gives guest the chance of discovering homes of connection. It allows guest to experience a plant-based 4-course menu with a fantastic waterside view of Amsterdam.

Publicată de Mediamatic pe Miercuri, 29 aprilie 2020

Modelul experimentat acum în Olanda are succes, notează diverse publicaţii străine sau comentatori pe Instagram şi Facebook, restaurantul menţionat având tot timpul rezervări – căci, da, el funcţionează de regulă pe bază de rezervări. Aceste rezervări au fost aduse în discuţie în mai multe ţări, chiar şi în România, în ceea ce priveşte plajele – exemplu AICI. Ideea nu este însă îmbrăţişată de mulţi români, după cum se poate sesiza din comentariile lor în mediul online.

Românii nu par a fi de acord nici cu faptul că nu se redeschid restaurantele, în timp ce unii patroni de restaurante spun că nu ar face separeurile după modelul localului în aer liber din Olanda, pentru că ar fi prea scump, însă ar reduce numărul de clienţi. „Pentru a asigura acea distanţare socială, am primi doar jumătate din capacitatea noastră normală şi am îndruma clienţii să respecte nişte reguli”, a spus, pentru Focus Press, un proprietar de local din centrul Constanţei.

Deşi patronii de terase se aşteptau ca de la data de 15 mai, odată cu relaxarea măsurilor instituite din cauza pandemiei de coronavirus, să îşi reia activitatea, iată că Guvernul a decis că nu este încă momentul potrivit – citeşte AICI.

În condiţiile în care nici terasele nu au fost redeschise, este incertă şi data de 1 iunie speculată de mulţi pentru redeschiderea restaurantelor.

Revenind la modelul din Olanda, întrebarea este: ce părere aveţi?

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.