Orașul Techirghiol se transformă. Se ridică o nouă pensiune turistică

0
866

Orașul Techirghiol și-a câștigat renumele de stațiune balneară datorită proprietăților curative ale Lacului Techirghiol. Nămolul sapropelic extras din adâncurile lacului este folosit cu succes în cele două baze de tratament existente în stațiune, Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol dispune de una dintre cele mai mari baze de tratament de pe litoralul românesc. Astfel, de-a lungul timpului au fost construite și unități de cazare și iată că acestea încă continua.

O nouă pensiune turistică se va ridica pe strada 9 Mai. Iany-Alexandru Mihai inițiatorul investiției și pentru acest lucru a depus proiectul „Construire imobil cu destinatie turistică, împrejmuire teren, spații verzi și organizare de șantier” la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța, iar instituția a decis că acest proiect nu se supune evaluarii impactului asupra mediului. Se propune realizarea unui imobil cu destinație turistică (vilă turistică), cu regim de înălțime P+1E.

Amintim că, Casa de Asigurări a Avocaților din România vrea să ridice un nou sanatoriu cu 300 paturi, la Techirghiol, deoarece, potrivit acestora, în momentul de față cererea este mare, cu mult peste capacitatea de tratament actuală. Noul centru de sănătate va fi unul modern, pe 10 etaje și va avea și un heliport.

Vezi și:

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.