Un violator din Mangalia, cu antecedente penale, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a cerut revizuirea dosarului

0
2595
Tribunalul Constanța - foto arhiva

Un individ din Mangalia, recidivist, condamnat inițial pentru mai multe infracțiuni precum furt și tâlhărie, ”reprofilat” ulterior pe infracțiuni de viol, încearcă acum să înduplece instanțele, în speranța că poate-poate îi va mai reduce din pedeapsa de peste 10 ani de închisoare, rezultată în urma contopirii mai multor pedepse.

Este vorba despre Ghiunaidîn M., în vîrstă de 30 de ani, din Mangalia, cunoscut în rândul anchetatorilor pentru activitatea sa infracțională, a cerut revizuirea cauzei în care a fost trimis în judecată și condamnat la o pedeapsă de 10 ani și aproape 8 luni de detenție, în urma contopirii unor resturi din pedepsele mai vechi, rămase neexecutate, cu pedeapsa primită pentru comiterea infracțiunii de viol, faptă comisă în urmă cu 3 ani. De precizat că individul a tot fost condamnat când la Judecătoria Mangalia, când la Medgidia, dar și la Tulcea, acolo unde a ajuns, în cele din urmă, acest dosar, după ce Judecătoria Mangalia a admis excepția necompetenței teritoriale, miercuri, 28 octombrie. Așa cum precizam, dosarul său se află în faza de revizuire, pe fondul cauzei, și se așteaptă reducerea pedepselor primite, în timp ce individul se află deja în executarea pedepsei, la Penitenciarul Giurgiu.

A violat o femeie, noaptea, în plină stradă

Despre infracțiunea de viol, aceasta a fost comisă în octombrie 2017, după numai căteva luni de la eliberarea din penitenciar, unde executase 6 ani din 7, pentru alte infracțiuni. Potrivit anchetatorilor, pe data de 22 octombrie 2017, în jurul orei 20:00, aflat în stațiunea Saturn, individul a pândit o femeie care se deplasa către un restaurant unde se desfășura un eveniment, iar la un moment dat, când femeia a intrat pe o alee slab luminată, a tăbărât asupra ei și a lovit-o, după care a violat-o. Femeia a fost găsită în stare de inconștiență, în mijlocul drumului, iar în urma cercetărilor, s-a stabilit că aceasta a fost violată.

În scurt timp a fost identificat autorul, care a fost reținut, apoi arestat, trimis în judecată și condamnat. După toate acestea, individul speră acum să scape mai ”ieftin”, invocând fel de fel de motive.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.