Sanatoriu de peste 14 milioane de euro la Techirghiol. Cine este investitorul

0
5062
Lacul Techirghiol, sursa foto: ABADL

Casa de Asigurări a Avocaților din România intenționează să construiască un nou centru de sănătate în orașul Techirghiol, iar în acest sens a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu tehnic de prezentare a proiectului. Noul centru de sănătate va fi unul modern, pe 10 etaje și va avea și un heliport.

Casa de Asigurări a Avocaților din România propune un nou sanatoriu cu 300 paturi, la Techirghiol, deoarece, potrivit acestora, în momentul de față cererea este mare, cu mult peste capacitatea de tratament actuală. Primii pași au fost deja făcuți. Investitorii au depus la APM Constanța un memoriu tehnic pentru poiectul „ Plan Urbanistic Zonal – Construire centru de sănătate S+D+P+10E, situat în oraș Techirghiol, jud. Constanța, strada Gheorghe Asachi, nr.48.”.

Amplasamentul este favorabil, situat în partea de sud a zonei de proximitate a falezei centrale a lacului Techirghiol, într-o zonă predominant neconstruită ce urmează a fi parcelată și urbanizată. Pe terenul care a generat PUZ-ul se doreşte crearea unui obiect de arhitectură cu destinatie mixtă corelată cu cea generală a zonei, un centru de sanatate cuplat cu functiune turistica, având regimul de înălțime S+D+P+10E, situat la aproximativ 150 m de Lacul Techirghiol. Terenul în suprafață de 20076 mp este teren liber de construcții și neimprejmuit.

Accesul auto la terenul în studiu se va realiza de pe Strada Gheorghe Asachi, paralelă cu faleza lacului, ce face legatura și cu centrul localității, însă un alt acces important se va face și de pe strada 9 Mai, artera de circulație, de asemenea, central. Se vor moderniza DE 270 (actualmente prelungirea str. 9 Mai), la fel, strazile Gheorghe Asachi și Petuniilor. Ceea ce este de impact este faptul că în proiect este prevăzut și un heliport privat destinat transportului ocazional de persoane civile în situații de urgență. Acesta va fi amplasat în camp deschis.

Centrul medical va avea 300 de paturi, iar cazarea  va fi de 4 stele, sanatoriul fiind compartimentat cu 20 de camera single și 120 de camere duble. Totodată, în cadrul clădirii se vor regăsi un restaurant, o sală polivalentă, spații pentru divertisment.

Casa Centrală de Ajutor a Avocaţilor a înlocuit fosta Casă de Economii. Scopul Casei Centrale de Ajutor a Avocaţilor este acela de a „forma un capital şi din venitul lui şi din contribuţiunile barourilor să ajute în caz de nevoi bine constatate, pe advocaţi, văduvele lor şi copii minori acordându-se în anume condiţiuni ajutoare, iar funcţionarilor barourilor şi ai Uniunii Avocaţilor să li se acorde pensie”. În anul 1950 s-a adoptat Decretul Nr. 61,referitor la Asigurarile Sociale ale Avocatilor prin care s-a stabilit trecerea caselor de asigurări şi pensii ale avocaţilor sub îndrumarea şi controlul Ministerului Justiţiei. Decretul 60/1951 a folosit pentru prima data denumirea actuala a autoritatii centrale “Casa de Asigurari a Avocatilor”.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.