Organizare de șantier în stațiunea Mamaia, pentru lucrările din cadrul proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane

0
340
Stațiunea Mamaia - Foto: Primăria Constanța

În cursul zilei de vineri, 2 aprilie a.c., a fost emis Certificatul de Urbanism în vederea începerii lucrărilor din cadrul proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane între Gara CFR și stațiunea Mamaia, zona Pescărie și limita administrativă a municipiului Constanța și orașul Năvodari.

Certificatul de Urbanism cu numărul 1106 prevede organizarea de șantier în stațiunea Mamaia, în ceea ce privește realizarea acestei investiții.

Proiectul  „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”  are o valoare totală de 91.361.641,40  lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%.

Contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 77.657.395,19 lei, respectiv 85% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, 11.877.013,37 lei sunt alocați din bugetul național, respectiv 13% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile iar 1.827.232,84  lei reprezintă contribuția Unității Administrativ – Teritoriale Municipiul Constanța, 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.

Precizăm că, în vara anului trecut fosta administrație a emis autorizațiile de construcție pentru organizarea a două șantiere pentru începerea lucrărilor pe bulevardele ce fac legătura între Gara CFR şi staţiunea Mamaia, precum şi în zona bulevardului 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei.

Durata de implementare a proiectului este de 58 luni, respectiv 08.07.2017 – 30.04.2022.

Revenind, proiectul prevede execuția următoarelor lucrări: modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent prin introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.); instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare; infrastructură de comunicații, amenajări peisagere (spații verzi și plantare copaci) și dotări și mobilier urban inteligent.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.