Organizaţia Salvaţi Copiii România face un apel pentru sprijinirea urgentă a şcolilor din România

0
220
Digi24: Guvernul poate cumpăra doar 70-80.000 de tablete pentru elevi, din cele 250.000 promise FOTO: Getty Images

În urma apelului făcut de Școala Gimnazială din Vadu, Constanța, unde 46 de elevi nu au acces la școala online, în lipsa unei tablete conectate la internet, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență și a apelat la companii si donatii individuale, pentru ca profesorii și elevii să poată continua procesul de educație. Astfel, 46 de tablete conectate la internet, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, vor fi oferite elevilor, cu sprijinul financiar al Black Sea Oil & Gas.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România face un apel pentru sprijinirea urgentă a școlilor din România, astfel încât niciunui copil să nu îi fie îngrădit accesul real la educație: ”Copiii vulnerabili au fost cei mai afectați de criza pandemică și de măsurile luate pentru a limita răspândirea virusului. Cei mai mulți dintre ei nu au putut să continue școala și atunci au fost marginalizați. unt copii care au adăugat greutăților socio-economice, pe care ei și familiile lor le întâmpină, trauma de a nu putea învăța, pentru că nu au o tabletă și acces la internet. Este o problemă cu repercusiuni grave, care trebuie corectată. Am început să dotăm școlile cu tot ceea ce este necesar, astfel încât accesul la educație să fie real și egal pentru toți copiii”.

Companiile care vor să își ofere sprijinul trebuie să completeze contractul de sponsorizare și să îl trimită la secretariat@salvaticopiii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.