Pachete cu alimente oferite de Primăria Constanţa! Iată în ce condiţii

0
822

Persoane vulnerabile, cu pensii mici sau fără niciun venit, primesc pachete cu alimente din partea Primăriei Municipiului Constanța, începând cu data de 15 aprilie 2020. Direcția Generală de Asistență Socială a început astăzi distribuirea către persoanele fără venituri, indiferent de vârstă, dar și către cele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1610 lei.

Pungile cu alimente conțin: pulpe de pui, salam, conserva de carne, pâine, cartofi, mălai, zahăr, ulei, biscuiți, ouă, conserve cu bulion și zarzavat pentru ciorbă.

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor primesc și pachete cu produse igienico- sanitare. Acestea conțin: 2 sticle de spirt, 2 sticle de clor, 4 suluri de hârtie igienică, pastă de dinți, periuță de dinți, 2 săpunuri și un șampon. “Aceste pachete sunt distribuite de angajații Direcției Generale de Asistență Socială cu ajutorul unor voluntari, direct la domiciliul persoanelor vulnerabile”susţine Emil Mereuță – directorul Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța

Furnizarea acestor pachete depinde de factori precum: starea de urgență, disponibilitatea comercială a produselor, timpii și procedurile legale de achiziție. Primăria Municipiului Constanța a pus la dispoziția locuitorilor care au nevoie de ajutor, numărul de telefon NON STOP️  0737.55.22.70.

Măsura ajutorării persoanelor vulnerabile a fost luată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat de primarul Decebal Făgădău, pentru continuarea măsurilor specifice combaterii infectării și răspândirii SARS-CoV-2 în municipiul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.