Parcul din Faleză Nord va fi singurul construit în acest mandat? Dumitru Caragheorghe, liderul USR Constanța, speră să fie finalizat în vara anului 2024

1
779

Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, anunță că parcul din Faleză Nord ar urma să fie singurul realizat în Constanța, în mandatul primarului Vergil Chițac. Este vorba despre unul din proiectele anunțate de USR Constanța, încă din campania electorală.

„În aproximativ două săptămâni se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate”, a spus liderul USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

Dumitru Caragheorghe speră ca în vara anului viitor să aibă licitația prin care va fi desemnată firma câștigătoare, iar, ulterior, în vara anului 2024 să fie gata noul parc din Constanța.

În urmă cu mai bine de o lună, consilierul local USR Constanța, Cătălin Iacob, spunea, într-un interviu acordat Focus Press, că nu știe dacă acest parc va fi finalizat până la sfârșitul acestui mandat.

„Sperăm să înceapă lucrările, dar nu știm dacă va fi finalizat acest parc până la finalul mandatului. Nu vreau să punem un pariu, dar cred că acela va fi primul nou parc din Constanța“, a declarat Cătălin Iacob.

Citește mai multe aici: VIDEO. USR Constanța consideră că primul nou parc din Constanța va fi cel din Faleză Nord

Context:

Pe 1 aprilie 2022,  city managerul Constanței, Felicia Ovanesian, spunea că există o suprafață de 14.000 de metri pătrați pentru parcul din Faleză Nord și că „rămâne loc și de o parcare”.

Postarea integrală a city managerului Constanței:

„Luni demarăm procedura de achiziție a serviciilor de proiectare pentru parcul din Faleză Nord. Documentația completă a fost deja înaintată serviciului competent din cadrul primăriei. La acest moment, ne rezultă o suprafață ce ar putea fi alocată parcului de cca 14.000 mp, superioară celei inițial estimate, de cca 11.000 mp. Și ne rămâne loc și de o parcare.

Am ”salvat” terenul în cursul anului 2021, achitând debitul de cca 1.000.000 euro datorat Fincogero și radiind succesiv sechestrul aplicat pe teren pentru recuperarea datoriei. Apoi l-am trecut în domeniul public pentru a ne asigura că nimeni, niciodată nu-l va mai putea executa silit.

Am făcut lucruri simple, pe care le-ar fi putut face cu efort minim oricare dintre administrațiile anterioare, dacă s-ar fi dorit păstrarea terenului pentru uzul public și nu afectarea sa altor și altor proiecte imobiliare, într-o zonă deja sufocată de ciment.

Promit să iasă ceva frumos. Cartierul Faleză Nord merită.

Spor în toate!”

În luna februarie a.c., Consiliul Local a aprobat alocarea fondurilor pentru studiul de fezabilitate necesar amenajării parcului și includerea lor în bugetul local pentru 2022. Iar în luna aprilie a.c., a fost demarată procedura de achiziție a serviciilor de proiectare pentru acesta.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.