Părinții nu sunt de acord cu prelungirea vacanței de primăvară

0
196

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită ministrului Educației să revină asupra deciziei de prelungire a vacanței de primăvară și la încheierea anului școlar pe 2 iulie, în loc de 18 iunie.

Decizia a fost luată fără a consulta elevii și părinții, aceștia fiind nemulțumiți și în legătură cu decalarea Evaluării Naționale – după Bacalaureat.

”O lună de zile de întrerupere cu două-trei luni înainte de Evaluarea Națională nu face altceva decât să-i rupă pe acești copii de contextul educațional. Decizia este foarte proastă. Stau și mă întreb cum ar putea răspunde domnul ministru unor copii de clasa a VIII-a care vor da examenul în luna lui Cuptor, într-un regim termic cu temperaturi ridicate, cu masca pe față și în condiții de stres extrem”, susține Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, la Europa FM.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că propune ca vacanța de primăvară să se prelungească cu încă trei săptămâni. Astfel, vacanța de primăvară va avea loc între 2 aprilie și 4 mai. Evaluare Națională a fost și ea decalată și va începe pe 5 iulie, iar anul școlar se va încheia pe 2 iulie. Calendarul pentru Bacalaureat rămâne la fel.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.