Parlamentarii PSD Constanța vor alegeri anticipate

0
79

Senatorul de Constanța Felix Stroe, președintele P.S.D. Constanța, a declarat joi că alegerile anticipate sunt necesare, în acest moment. Social-democrații pregătesc o moțiune de cenzură, dar și un proiect de modificare a Constituției.

Parlamentarul P.S.D. de Constanța Felix Stroe a declarat, într-o conferință de presă, că actuala coaliție de guvernare a eșuat lamentabil și nu poate da vina pe greaua moștenire pentru acest lucru. Și că ea și actualul Parlament nu mai reprezintă românii care au votat la alegerile din decembrie 2020, așa că e nevoie de alegeri anticipate.

„În legătură cu oportunitatea organizării alegerilor anticipate, P.S.D. apreciază că actuala coaliție de guvernare P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R. a eșuat lamentabil pentru că, totuși, guvernarea dumnealor este din octombrie 2019. Prim-ministrul Cîțu a fost ministru de Finanțe. Ministru de Finante, nu ministru Tineretului și Sportului. Coloana vertebrală în orice guvernare este Ministerul de Finante. Nu poți, după 1,5 ani de guvernare, să mai dai vina pe greau moștenire. N-a fost corectă din prima zi în care a fost invocată, dar cel puțin după 1,5 ani trebuie să ai bunul simț să nu încerci să mai păcălești lumea cu această sintagmă, greaua moștenire.

Președintele Klaus Iohannis, foarte vehement, spunea la momentele respective, când ieșea public, că Parlamentul din perioada 2016 – 2020 nu mai are legitimitate, cu cel puțin doi ani înainte de 2020. Că voința poporului nu mai este respectată, că cei care au crezut ceva în 2016, cred altceva în 2017, în 2018 și că trebuie organizate alegeri anticipate.

Astăzi, după 1,5 ani de guvernare liberală și, mai nou, de coaliție cu U.S.R.-P.L.U.S. și cu U.D.M.R., poporul și-a dat seama că a fost mințit, înșelat, nimic din ceea ce s-a promis nu s-a realizat. Și, în opinia noastră, dacă poporul a constatat că ceea ce a votat nu îl mai reprezintă, alegerile anticipate sunt foarte necesare.

P.S.D. nu fuge de alegeri anticipate, susține ideea organizării alegerilor anticipate și vom susține acest lucru cu consecvență, zi de zi“, a declarat senatorul Felix Stroe, președintele P.S.D. Constanța.

Social-democrații pregătesc o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului și lucrează la un proiect de modificare a Constituție, pentru a se facilita organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Senatorul de Constanța nu a putut, la acest moment, să precizeze data la care va fi depusă moțiunea de cenzură, deoarece documentul nu este încă finalizat. Felix Stroe a mai spus, în conferința de presă a parlamentarilor P.S.D. Constanța, că senatorii și deputații P.S.D. nu au nicio problemă să demisioneze pentru a se organiza alegeri anticipate.

„Pregătim o moțiune de cenzură în acest sens. Această coaliție trebuie să plece urgent de la guvernare, până nu distrug România complet.

Mai mult, P.S.D. lucrează la un proiect de modificare a Constituției care să faciliteze, printre altele, organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Acesta va fi prezentat public de către cei care lucrează la el, două personalități ale partidului nostru: Robert Cazanciuc și Titus Corlățean.

Spunem ferm încă o dată, această coaliție, acest Parlament nu mai reprezintă legitim poporul român, altceva a votat poporul român, altceva i s-a propus și suntem de acord cu alegerile anticipate“, a explicat Felix Stroe.

Rămâne de văzut ce șanse de succes are acest proiect de modificare a Constituției, un subiect despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, dar până acum niciun partid nu a depus un astfel de proiect de lege, temându-se de reacțiile pe care le va isca, dar și de faptul că obține majoritatea voturilor, pentru a fi aprobat.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.