Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Tulcea va fi reabilitată

0
811
Spitalul Județean Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Spitalul Județean de Urgență Tulcea este cel mai mare din județul Tulcea, în cadrul unității asigurându-se asistența medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijire în caz de graviditate și maternitate precum și de pe teritoriul arondat. După ce proiectul pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea a intrat în linie dreaptă, acum Consiliul Județean Tulcea a demarat licitația pentru reabilitarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe.

Zona propusă pentru extinderea funcțională se află la parter, în tronsonul 1 (zona sudică) al corpului A, al spitalului, având o suprafață de aproximativ 690 mp. Holul de acces existent, ce deserveste accesul în policlinică în prezent, va fi inclus în proiect în sensul realizarii unei igienizări a acestuia. Se doreşte extinderea Unitătii de Primiri Urgente (UPU), pentru a putea face față mai bine solicitărilor mari. În zona propusă pentru extinderea funcțională a UPU, funcționează în prezent administratia Spitalului (birourile managerului, directorului medical, secretariatul, biroul de achizitii, serviciile de contabilitate si RUNOS) și un cabinet angiografie.

În acest sens, prin tema de proiectare elaborată de către Consiliul Județean Tulcea împreună cu beneficiarul, Spitalul Judetean de Urgență Tulcea, sunt prevăzute reamenajări ale spațiilor administrative existente în tronsonul 1, cu funcțiuni noi, pentru dotarea cu echipamente medicale de imagistică cum ar fi CT, Rx, Ecograf Doppler și alte echipamente medicale specifice. Pentru montarea echipamentului RMN se vor face săli de asteptare pentru pacienti si apartinatori, spațiu de decontaminare si de primire/triaj, spatiu Fast-track (pentru pacienții care necesită tratament rapid, cazuri ușoare), spațiu de informare-documentare. Accesul auto și pietonal în incinta Spitalului Județean se realizează prin strada 1848. Accesul în UPU se realizează prin intermediul fie al scărilor de acces, fie al rampei de acces ambulanțe. Zona destinată extinderii.

Proiectul “Reabilitare și extindere funcțională Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Spitalul Județean de Urgență Tulcea” este cofinanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Obiectul contractului ce urmează a fi atribuit constă în servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor are o valoare estimată de 5.755.978.47 lei. Cei interesați pot depune oferte prin platforma SEAP până la data de 27.04.2021.

Amintim că în luna septembrie a anului trecut, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Acum Consiliul Județean Tulcea a demarat o achiziție publică prin platforma SEAP pentru – Proiectare, asistență tehnică și executie lucrări la obiectivul: “Reabilitare, modernizare Ambulatoriu Tulcea”. Valoarea totată a proiectului este de 59.524.243,59 lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.