Primăria comandă studiu de oportunitate înainte să concesioneze serviciul public de transport

0
495

Municipalitatea dorește achiziționarea serviciul de elaborare studiu de oportunitate pentru proiectul Studiu de fundamentare a deciziei de concesionare a serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța și pregătirea contractului de servicii publice pe termen lung. Cu alte cuvinte, contractul pe care Primăria Constanța îl are cu CT BUS urmează să expire, iar administrația locală dorește să aibe un studiu de oportunitate înainte de a concesiona serviciul public de transport.

Municipiul Constanta are în derulare contractul de delegare a gestiunii servidului public de transport local de persoane prin concesiune, încheiat cu CT BUS SA, prin atribuire directa, având o durata de 2 ani, fără posibilitate de prelungire. SC CT BUS SA este societate rezultata în urma reorganizării Regiei Autonome de Transport Constanta în societate pe acţiuni, acţionarul unic fiind Consiliul Local Constanța.

În anul 2018 a fost încheiat un contract de consultanță în cadrul căruia au fost prevazute şi realizate următoarele activităţi: dezvoltarea unei strategii de transport public, atât pentru zona urbana, cat şi pentru zona metropolitana, incluzând revizuirea traseelor deservite; sprijin pentru comercializarea serviciilor de transport public; sprijin pentru finalizarea şi semnarea contractului de Servicii Publice și sprijin operaţional pentru noua companie.

A fost elaborată Strategia de transport pentru zona urbană şi metropolitană pentru perioada 2020-2030, cu menţiunea că, la nivel metropolitan deși au fost iniţiate consultările pentru constituirea ADI, demersurile nu au fost finalizate, iar ADI nu este efectiv constituită în acest moment. Contractul de Servicii Publice de urgență a fost semnat în data de 01.11.2019, având o durată de 2 ani. S-au identificat instrumente şi sunt în curs de implementare investiţii care vor permite extinderea ariei deservite si vor conduce la îmbunătăţirea calităţii serviciului de transport public.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.