Patronul firmei care s-a făcut că incinerează oile de pe nava Queen Hind a fost reţinut de procurori!

0
3416
Parchetul a deschis o anchetă privind cadavrele animalelor îngropate, în loc să fie incinerate

Gelu Cazacioc, patronul firmei care avea obligaţia să incinereze oile de pe nava scufundată Queen Hind, a fost reţinut de procuori! În plus, comisarul-șef al Gărzii Naționale Tulcea, Nicolae Acceleanu, a fost pus sub învinuire pentru fals.

Gelu Cazacioc, româno-americanul care deţine incineratorului ce poartă numele familiei, a fost depistat furând curent la Smârdan, Tulcea. Situaţia a fost confirmată de ENEL, însă Cazacioc, în loc să se pună în legalitate, a cerut companiei să nu îi întrerupă furnizarea curentului electric! O astfel de cerere a fost înregistrată la compania păgubită, ENEL, încă din octombrie 2019. În sprijinul lui Cazacioc a intervenit şi comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea, Nicolae Acceleanu, care a depus o cerere în sprijinu afaceristului. Doi ani mai târziu, adică în 2021, aceeaşi firmă a fost prinsă ca fiind în continuare branşată ilegal. Conform calculelor, paguba ENEL s-ar ridica la suma de 100 de mii de euro.

Procurorii au documentat speţa şi au decis reţinerea lui Cazacioc şi punerea sub acuzare a lui Acceleanu. Ancheta legată de oile îngropate la Smârdan continuă şi ea.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.