Percheziții la persoane și societăți comerciale bănuite de activități cu produse de curățenie și alcool sanitar

0
194

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R.  efectuează 12 percheziții, în dimineața zilei de miercuri, 19 august a.c., în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar. 

Miercuri, 19 august a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov.

În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.

Activitățile erau realizate fără a evidenţia în documentele contabile operaţiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul de stat.

La acțiune participă poliţiști ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăţilor comerciale care fac obiectul cercetărilor.

De asemenea, la activități participă specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Declarație de presă susținută de un specialist al Direcției de Investigare a Criminalității Economice pe tema perchezițiilor efectuate, în această dimineață, la persoane bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar.

Publicată de Politia Romana pe Miercuri, 19 august 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.