Percheziţiile informatice, în grija unui nou compartiment înfiinţat la nivelul IPJ Constanţa

0
248
Sediul IPJ Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Noutăți în activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța: începând de luna trecută, în cadrul Serviciului Criminalistic funcționează un nou compartiment pentru investigarea unor infracțiuni informatice.

Noul compartiment, denumit, Centrul Teritorial de Examinare IT, este operațional din data de 25 martie a.c. și se ocupă exclusiv de investigarea infracțiunilor informatice. Mai exact, potrivit reprezentanților IPJ Constanța, în cadrul acestuia se desfășoară percheziții informatice asupra dispozitivelor informatice, precum telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, laptopuri, calculatoare și alte dispozitive, în baza mandatelor de percheziție informatică emise de către instanțe, în cadrul dosarelor penale instrumentate de organele de cercetare penală de pe raza județelor Constanța și Tulcea.

De precizat că, până la înființarea noului compartiment al Serviciului Criminalistic, activitățile specifice menționate erau desfășurate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO).

La acest moment, potrivit reprezentanților IPJ, compartimentul în cauză are un grad de ocupare de 75% a numărului total de funcții, însemnând ca pe viitor, să fie ocupate și restul posturilor.

În acest moment, Centrul Teritorial de Examinare IT  are în lucru un număr de 6 cauze penale, însumând 38 de dispozitive informatice.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.