Peste 10 ani de închisoare pentru individul care a aruncat în aer bancomatul din localitatea Lumina, anul trecut

0
8150

Judecătorii Curții de Apel Constanța s-au pronunțat definitiv în dosarul penal deschis după ce un bancomat din localitatea Lumina a fost aruncat în aer, incident care a avut loc la începutul anului trecut. Principalul autor al faptei a primit peste zece ani de detenție, cu executare.

Este vorba despre cazul bancomatului aparținând CEC Bank, situat în localitatea Lumina, care a fost distrus printr-o explozie provocată. În fapt, în noaptea de 25/26 februarie 2020, în jurul orelor 02:00, prin folosirea de materiale explozive, doi indivizi au provocat distrugeri la aparatul ATM instalat pe peretele exterior al unei societăți comerciale din comuna Lumina, iar deflagrația a produs prejudicii magazinului alimentar. Totodată, prin spargerea geamului tip termopan al unității comerciale, inculpații au pătruns în interior și au sustras din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.

Unul dintre inculpați era dat în urmărire, întrucât avea de executat un mandat de 4 ani închisoare și un rest de pedeapsă de 943 zile închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de 8 ani închisoare.

Același inculpat, Nedelcu Cătălin, a fost condamnat, în apel, la o pedeapsă constând în 6 ani și 3 luni de închisoare cu exedcutare, la care judecătorii au adăugat și un rest de pedeapsă, constând în 5 ani de detenție ”aplicată de prima instanță pentru infracțiunile concurente anterioare, în final inculpatul Nedelcu Cătălin execută pedeapsa principală rezultantă de 11 ani și 3 luni închisoare. Pedeapsa principală de 11 ani şi 3 luni închisoare se execută în regim de detenţie”, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța, care este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.