Peste 3 milioane de lei pentru o grădiniță din Tomis Nord

0
782

Primăria Municipiului Constanța a demarat o procedură simplificată on-line pentru stabilirea firmei care va reabilita, moderniza și dota Grădinița „Mugurel“. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 3,3 milioane de lei.

Municipalitatea a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Mugurel“ de pe Aleea Fragilor, cartier Tomis Nord.  Clădirea unității de învățământ are un regim de înălțime P+1E și o suprafață construită de 674mp (1.348mp suprafață desfășurată), fiind construită în anii 70, iar aici își desfășoară activitatea 239 de preșcolari.

La sfârșitul săptămânii trecute, a lansat și licitația pentru execuția acestor lucrări, estimate la 3.324.699,68 lei. Conform Memoriului tehnic general, se va reabilita termoizolația de pe fațade și termo/hidroizolația de la nivelul acoperișului tip terasă, și se vor înlocui finisajele de pe fațade, utilizându-se tencuiala decorativă de exterior. Se va înlocui toată tâmplăria, se va crea un spațiu pentru primirea și trierea copiilor, la intrarea în clădire, și se vor realiza două accese suplimentare. În plus, se vor amplasa rampe pentru persoane cu dizabilități, se va realiza o scară exterioară pentru evacuare și se vor reamenaja grupurile sanitare.

Zona de preparare a mesei va fi recompartimentată și se va amenaja un izolator cu grup sanitar. Se vor mai amenaja vestiare, birouri, se vor înlocui instalațiile electrice, sanitare și termice etc.

Toate aceste lucrări ar trebui finalizate în maximum 18 luni.

Firmele interesate trebuie să depună oferte până pe 12.10.2020, ora 15.00. Ofertanții trebuie să facă dovada îndeplinirii cerinței privind capacitatea tehnică și profesională, prin prezentarea de lucrări similare realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani în valoare cumulată de 3.000.000 de lei, fără T.V.A., la nivelul unui contract sau a mai multor contracte.

Garanția de participare este în valoare de 33.000 de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.