Peste 5.400 de deținuți au votat în toată țara, 447 sunt de la Penitenciarul Poarta Albă

0
148
Penitenciarul de maximă siguranță Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Persoanele private de libertate cu drept de vot, aflate în executarea unor pedepse, au votat, duminică, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Și deținuții din Penitenciarul Poarta Albă și-au exprimat opțiunea electorală. Nu au fost raportate incidente sau alt fel de manifestări care să împiedice procesul electoral.  

ANP informează că 5.434 de persoane private de libertate au votat în cadrul alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Numărul deţinuţilor cu drept de vot care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile parlamentare este de 5.648, iar cel al persoanelor private de libertate custodiate este de aproape patru ori mai mare, și anume de 21.638.

Unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral”, a precizat ANP.

Votarea a avut loc cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic.

Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune”, menţionează ANP. 

La Constanța, în cadrul Penitenciarul de Maximă Siguranță ”Poarta Albă” sunt 576 persoane private de libertate cu drept de vot, dintre care 457 au solicitat să voteze, iar 447 au votat efectiv.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.