Peste 70.000 de turiști vor ajunge pe litoral în minivacanța de Rusalii

1
146
Plajă de pe litoralul românesc. FOTO Cătălin SCHIPOR

Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în vacanța de 1 iunie și Rusalii. Cinci zile libere sunt anul acesta, la începutul lui iunie, când se sărbătoresc Ziua Copilului și Rusaliile. În plus, Guvernul a decis că și 2 iunie e zi nelucrătoare, așă că cei mai mulți oameni și-au făcut planuri de vacanță. Și cum vremea este prielnică, iar apa mării are undeva la 18-19 grade Celsius, zeci de mii de persoane au ales să își petreacă vacanța la noi pe litoral.

Ca și în anii precedenți, cea mai căutată stațiune este Mamaia, urmată de Eforie Nord și Vama Veche. Cu toate acestea, în 2023, sunt mai multe rezervări și la hotelurile din Neptun, Olimp, Jupiter și Venus. Sejururile sunt între trei și patru nopți, iar turiștii au ales cu preponderență hotelurile de patru stele.

„Anul trecut au fost 60.000 de turiști și anul acesta vor fi peste 70.000. Vânzările au început, deja, să se accelereze în perioada asta. Hotelurile sunt acum rezervate în proporție de 40% și noi avem undeva la 150.000 de spații de cazare pe litoral, numai în unitățile clasificate. În plus că vor veni mulți fără să facă rezervare. Ca și preferințe rămâne Mamaia, dar și sudul litoralului merge foarte bine. Cam tot litoralul, din punctul meu de vedere, o să fie uniform“, a declarat Ionuț Nedea, proprietarul agenţiei de turism Litoralul Românesc.

Prețurile pornesc de la 99 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă. Aceste prețuri sunt pentru un hotel de trei stele, în Eforie, Venus ori Saturn. În Mamaia, pentru o noapte la un hotel de trei stele turiștii trebuie să scoată din buzunar 135 de lei. La un hotel de patru stele prețul pentru o cameră, plus mic dejun este de 220 de lei, iar la all inclusive este de 560 de lei.

„Această minivacanță a umplut foarte multe dintre destinațiile românești, în primul rând la hotelurile de patru și cinci stele, acolo unde este mai scump. La noi pe litoral destinațiile cele mai căutate de Rusalii sunt Mamaia, Eforie și Vama Veche. Este o perioadă foarte bună și ne surprinde și pe noi pozitiv faptul că merge foarte bine vânzarea de vacanțe în România, inclusiv la noi pe litoral“, susține Corina Martin.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.