UPDATE. Peste o oră debutează codul galben de ger și ninsori, la Constanța

0
3470

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de vreme severă pentru Constanța, valabilă de joi, 11 februarie a.c., de la ora 17.00, până vineri, la ora 12.00. Scad temperaturile brusc și vin ninsorile!

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în această noapte temperaturile vor coborî până la -6 grade Celsius. Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și, temporar, peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă, mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

„Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

De asemenea, dacă alegeți să vă deplasați cu mijloacele de transport în comun, vă recomandăm: să alocați mai mult timp călătoriei dumneavoastre deoarece, din cauza condițiilor meteo, traficul poate fi îngreunat, să folosiți barele de susținere pentru a evita orice accidentare, să așteptați autobuzul în zonele special amenajate în acest scop, fără a coborî pe carosabil, și dacă autobuzul a părăsit stația, nu alergați, ci așteptați sosirea următorului mijloc de transport în comun.

Adresăm totodată conducătorilor auto rugămintea de a nu staționa în zona stațiilor / alveolelor, pentru a evita blocajele“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737.552.271.

UPDATE. Primăria Constanța a anunțat că, imediat ce va începe să ningă, utilajele vor acționa în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor.

Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți.

Primăria Constanța va acorda o atenție deosebită Pavilionului Expozițional, pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată.

Pentru oamenii străzii, în această perioadă vor fi deschise adăpostul din Șoseaua Mangaliei și cel situat în Complexul Doi Cocoși, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb.

Nu uitați, agenții economici și asociațiilor de proprietari au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

„Rugăm constănțenii să limiteze deplasările în această perioadă, având în vedere riscul crescut de producere a accidentelor ca urmare a formării de polei. Totodată, facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă“, a transmis viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, președintele Comandamentului de iarnă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.