Peste zece permise de conducere, reținute vitezomanilor din Constanța

0
216

În cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune, în intervalul orar 14.00 – 22.00, pe raza municipiului Constanța, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acțiune au participat 20 de polițiști rutieri, fiind desfășurate activități pentru prevenirea și combaterea vitezei excesive, precum și pentru traversarea neregulamentară a pietonilor.

Astfel, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.720 de lei, dintre care 74 pentru depășirea limitei de viteză și 34 pentru traversare neregulamentară. Totodată, au fost reținute unsprezece permise de conducere, pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale admise.

De exemplu, în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța cu 115 km/h, depășind astfel cu 65 km/h limita de viteză pentru sectorul de drum pe care a circulat.

Bărbatului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe participanții la trafic să evite accelerările excesive şi să nu depășească limitele legale de viteză. Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.