A murit Gigi Căpățână, fostul director al Radio Neptun și fondatorul Cenaclului Eveniment

2
1446

Gigi Căpățână, alias Eugen Doinaru, s-a stins, vineri, din viață!

Vineri, 19 februarie a.c., s-a stins de viață Gigi Căpățână, om de cultură și de radio, fondatorul Cenaclului Eveniment de la Constanța (în 1983) și fost director al Radio Neptun.

Prietenii și cunoscuții au postat mesaje de condoleanțe la anunțul decesului lui Gigi Căpăţână, cunoscut ca Eugen Doinaru pe afişele cenaclului.

„Dumnezeu să-l ocrotească. Un om. Un suflet. Un tată. Un soț excepțional. Fost profesor. Fost director al Casei de Cultură a Tineretului din Constanța, care funcționa în spațiul proprietate a Statului Italian de la intersecția străzii Mircea cel Bătrân cu B-dul Mamaia. Acolo generații de mari artiști au repetat. S-au format. Drum lin spre stele. Acolo este locul tău. Cu regrete profunde“, este unul dintre ele.

„Din realizările prof. Gh. Căpățână, alias George Doinaru: – în 1971, la faza națională a Festivalului formațiilor studențești de la Timișoara a obținut locul al 3-lea cu formația constănțeană EUXIN (după Phoenix și Rosu și Negru); – la jumătatea anilor ’70, la Casa de Cultură a Tineretului Constanța, tot cu EUXIN, a montat prima operă rock în România; – a fost, consecutiv, director al Universității Populare Constanța și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Cultură. Dupa ’89 a fost un foarte pasionat slujitor al radioului. A fost un deosebit…“

„Condoleanțe familiei îndoliate. Rămâne în amintirile celor ce l-au cunoscut ca un om de cultură activ. A fost directorul Casei de Cultură a tineretului D’Italia Constanța. Și directorul Universității Populare. A slujit cu dragoste și pasiune radioul din Constanța. Drum lin spre stele“, sunt doar câteva din mesajele celor care l-au cunoscut.

V.I.

2 COMENTARII

  1. A fost si directorul Casei de cultura a Sindicatelor. Intre anii 90 si 95…se omite acest lucru in articol…D zeu Sa L odihneasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.