Petrolul – Farul. Liderul Superligii merge la Ploiești pentru a lua cele trei puncte. Gheorghe Hagi: „Ne așteaptă un meci foarte greu. Este o echipă foarte disciplinată”

0
142
Andrei Artean şi Mihai Popescu

Farul Constanța va întâlni, vineri, 16 septembrie a.c., în deplasare, Petrolul Ploiești, în cadrul etapei a 11-a din Superliga de fotbal. Managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, a declarat că își dorește victoria în acest meci, însă știe că îl va aștepta un meci dificil împotriva echipei care a terminat pe primul loc, sezonul trecut, în liga secundă.

„O deplasare foarte grea, dificilă, pentru că echipa este în formă, joacă acasă, au un public extraordinar care îi susține. O echipă foarte bună pe atac rapid și pozițional și în faze fixe. Ne așteaptă un meci foarte greu, unde trebuie să jucăm foarte bine pentru a ne impune, pentru a face jocul nostru. Ne dorim cele trei puncte. Mergem la Ploiești să câștigăm, va fi un meci deschis și un meci frumos pentru toți cei care vor veni la stadion. Este o echipă foarte disciplinată. Antrenorul a reușit să facă un grup foarte bun, foarte puternic, de anul trecut, cea mai bună echipă din Liga 2, anul trecut. Continuă parcursul în prima ligă, așa că mă aștept la un meci dificil”, a spus Gheorghe Hagi.

Acesta a spus că pentru meciul cu Petrolul îi va avea indisponibili pe Vlad Morar, Dragoș Nedelcu (accidentați) și Gabriel Torje (suspendat).

Managerul tehnic al Farului a vorbit și despre forma jucătorilor aduși în această vară la echipă. La echipa constănțeană au sosit, printre alții, Denis Alibec, Tudor Băluță, Gabriel Torje, Romario Benzar, Louis Munteanu, etc.

„Trec zilele, săptămânile, lunile și normal că ei sunt mai bine din punct de vedere fizic. Este normal când nu joci o perioadă, nu mai ești în formă. Chiar dacă ei nu sunt 100% în momentul de față, în fiecare săptămână ei arată mai bine. Își doresc să revină și acest lucru este important. Să fie jucătorii care au fost înainte”, a spus Hagi.

Mijlocașul Farului Andrei Artean speră ca echipa la care evoluează să obțină o victorie împotriva Petrolului, tot cu trei goluri marcate și niciunul primit, la fel ca meciul din etapa a zecea, cu FC Arge, scor 3-0.

„Întâlnim una dintre surprizele campionatului, alături de Hermannstadt. Sunt două echipe care au promovat din liga secundă. Petrolul este o echipă foarte bună. Și-a păstrat majoritatea jucătorilor din Liga 2 și au adus câțiva jucători cu mare experiență în Liga 1. Cu siguranță ne va aștepta un meci greu. Venim după un rezultat foarte bun acasă, după niște meciuri foarte bune în care am marcat câte trei goluri și sperăm să obținem și la Ploiești o victorie, să marcăm trei goluri și să nu primim gol, dacă se poate”, a spus Andrei Artean.

Fundașul Mihai Popescu își dorește ca Farul să nu primească, vineri, gol, la Ploiești.

„Va fi o atmosferă frumoasă, dar cred că asta este plăcut ochiului și jucătorului de fotbal, să joace într-o atmosferă cât mai frumoasă. Ne dorim ca în jocul de vineri să nu primim gol, cum am făcut-o și meciul trecut. Sperăm să marcăm cel puțin un gol și să venim înapoi cu cele trei puncte”, a declarat Mihai Popescu.

Înaintea acestui meci, Farul se află pe primul loc în Superligă, cu 21 de puncte, la egalitate cu Rapid, însă cu un golaveraj mai bun. Constănțenii au cel mai bun atac din campionat, cu o medie de aproape două goluri pe meci. Petrolul Ploiești se află pe locul patru, cu 17 puncte. Farul vine după un succes, scor 3-0, cu FC Argeș, în timp ce Petrolul a pierdut, scor 1-2, cu FC Hermannstadt, revelația campionatului, în acest moment. Hermannstadt este singura echipă neînvinsă din Superligă și se află pe locul trei în clasament.

Lotul Petrolului Ploiești este evaluat la 7,73 milioane de euro, conform transfermarket.com.

Lotul Farului Constanța este evaluat la 10,90 milioane de euro, conform transfermarket.com.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.