Primăria Constanța cheltuie 30.000 de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construirea bazinului olimpic

0
1111
sursa foto: Pexels

Primăria Constanța a semnat contractul privind achiziția serviciului de proiectare pentru realizarea „Studiului de Fezabilitate (SF) și documentații pentru expropriere privind obiectivul de investiție <<Construire bazin olimpic în municipiul Constanța>>. Astfel, municipalitatea va plăti 125.000 de lei fără TVA, adică 148.750 de lei cu TVA (30.190,49 de euro). Durata contractului va fi de 7 luni de la data semnării de ambele părți și înregistrării acestuia la sediul beneficiarului, se arată în documentul postat de Primăria Constanța.

Activitatea și termenele pentru prestarea serviciilor:

  • Elaborarea de documentații pentru obținerea autorizaților, acordurilor și avizelor nominalizate în Certificatul de Urbanism (DTAA). Excepție, după caz, de la termenul de 20 de zile fac documentațiile care pentru obținerea avizelor/acordurilor necesită o documentație mai amplă în care trebuie prezentate soluțiile finale sau necesită obținere altor avize pentru stabilirea soluțiilor tehnice și avizarea de către avizatori (ex. avizul de la sănătatea populației, avizul privind siguranța la incendiu, avizul eliberat de Direcția de Cultură, etc). Termenul este de maximum 20 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru Etapa 1 (faza 1). –
  • Elaborare documentații preliminare studiului de fezabilitate și întocmirea documentelor necesare avizării în CTE care să conțină scenariile/ opțiunile tehnico-economice (părți scrise și desenate). Termenul este de maxim 30 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru etapa 2 (faza 1).
  • Elaborarea studiului de fezabilitate. Termenul este de maximum 45 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru etapa 2 (faza 2).
  • Elaborare studii privind ocuparea terenurilor – planșe și documentații pentru expropriere, inclusiv identificarea suprafețelor ocupate/ afectate de execuția lucrărilor și stabilire coridor de expropriere și obținerea vizei/avizului OCPI – după caz Termenul este de maximum de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru etapa 3 (faza 1).

Totodată, în contract se arată că „se vor emite atât ordine de începere, cât și ordine de sistare, atunci când situația o impune. Suma duratelor cuprinse între ordinele de începere și ordinele de sistare, respectiv procesele verbale de predare-primire, nu va depăși durata totală a contractului”.

Firma cu care a semnat Primăria Constanța contractul este SC High Construct Project SRL, care are sediul în municipiul Constanța, pe strada Frunzelor, numărul 162. High Construct Project SRL îl are administrator pe Constantin Marius Tudorel. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 982.934 de lei, un profit net de 428.279 de lei, datorii de 767.584 de lei și opt angajați, conform listafirme.ro.

Context:

Pe 29 iunie 2022 a fost adoptat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța, proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate <<Construire bazin olimpic în municipiul Constanța>>.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța, la sfârșitul lunii iunie a.c., construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid. Edilul șef preciza că arena va beneficia de o tribună de circa 600-800 de locuri. Costurile pentru realizarea bazinului olimpic din Constanța au fost estimate de primarul Vergil Chițac la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Postarea integrală:

„Continuăm investițiile cu un nou obiectiv așteptat de constănțeni: construim un bazin olimpic

În lumina investițiilor masive pe care le derulăm în orașul nostru și a performanțelor recente pe care campionul David Popovici le-a obținut la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, consider că este necesar să vă aduc la cunoștință un nou mare proiect pe care îl pregătim pentru orașul nostru de mai multe luni: construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89. În câteva zile, pe data de 29 iunie, voi supune votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate.

Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține în acest moment nici un bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.

Țin să vă reamintesc că zona delimitată de viitorul bulevard Madrid, DN 3C și DC 89 se află într-un amplu proces de dezvoltare. Aici am demarat mai multe proiecte majore, care se vor concretiza în dezvoltarea unui nou pol de interes al Constanței. Acestea sunt:

– Bulevardul Madrid (zona Cartier Tomis Plus), precum și legătura cu arterele principale din zonă – studiu de prefezabilitate aprobat prin HCL nr 194/2020;

– Amenajarea de parcuri urbane publice noi, de mari dimensiuni (în suprafață totală de aproximativ 70 hectare);

– Reabilitare/modernizare drum, realizare arteră adiacentă – rută ocolitoare Constanța – legătura A4 cu DN 2A (Bd. Tomis), viitorul bulevard Madrid și DN 3C.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Precum dumneavoastră, și eu, la rândul meu, sunt nerăbdător să văd cum toate aceste planuri devin realitate. Vă asigur că, în acest moment, orașul nostru beneficiază de una dintre cele mai mari dinamici de modernizare și de dezvoltare din țara noastră. Se întâmplă lucruri bune.

Să aveți parte de un sfârșit de săptămână după cum vi-l doriți!”.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.