Undă verde pentru blocuri de 10 şi 12 etaje pe bulevardele Tomis şi Aurel Vlaicu. Iată cine construieşte

1
4636
Bulevardul Aurel Vlaicu / foto cu rol ilustrativ

Primăria municipiului Constanța a eliberat, în cursul zilei de miercuri, 14 septembrie a.c., două certificate de urbanism privind construirea unui bloc de zece etaje, pe bulevardul Tomis și a unei zone mixte de locuințe colective pe bulevardul Aurel Vlaicu. Beneficiar este SC Mystic Agency SRL (fostă MM Reciclying SRL- firmă cu încrengături din epoca Radu Mazăre).

Astfel, Certificatul de Urbanism cu numărul 2246 din data de 14.09.2022 vizează „Construire imobil 2S+P+9-10Etaje locuințe colective, locuri de joacă pentru copii, servicii, birouri și comerț, alimentație publică, parcări și accese la sol, spații verzi, organizare de șantier”. Amplasamentul este situat pe bulevardul Tomis la numărul 488. Actul este valabil un an.

Cel de-al doilea document de urbanism, cu numărul 2250, emis la data de 14.09.2022 se referă la „Construire zona mixtă de locuințe colective 2S+P+11-12Etaje, birouri si comerț, piscină și dotări conexe, locuri de joacă pentru copii, învățământ preuniversitar, zone de agrement și sport aferente locuirii, spații verzi, parcări și accese la sol, organizare de șantier”. Certificatul este, de asemenea, valabil un an, iar amplasamentul este situat pe bulevardul Aurel Vlaicu la numărul 90A.

Precizăm că pentru investiția de pe bulevardul Aurel Vlaicu municipalitatea a publicat, anul acesta, un anunț de consultare pentru elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru reglementare teren bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 290A, conform Aviz de Oportunitate nr. 214580 din 22.11.2019. Obiectivul PUZ constă în schimbarea funcţională a terenului cu scopul de a realiza un ansamblu unitar de locuinţe colective, dotări, servicii şi birouri. Iniţiator este Mystic Agency SRL (fostă MM Reciclying SRL).

Terenul în cauză are o suprafață de 34.500 mp, cu deschidere la străzile Anton Cehov, FN1, FN2 şi FN3. Noul PUZ propune ca, pe parcelele cu deschidere la bulevardul Aurel Vlaicu şi FN3, să fie edificate blocuri P+20. Totodată, pe bucata de pământ care a generat PUZ ar putea să fie edificate blocuri cu P+16 etaje, precum şi un spaţiu de joacă şi o clădire pentru creşă şi grădiniţă. Din cei 34.500 mp, peste 6.400 vor fi spaţiu verde la sol. Imobilul pe care dorește societatea Mystic Agency să îl construiască va avea un regim de înălțime de 12 etaje.

Mystic Agency SRL a fost înființată la data de 31 martie 2021, având sediul pe aleea Siracuzza, numărul 1 din stațiunea Mamaia, municipiul Constanța. Administrator este Oana Olivia Nechiță. Asociații sunt două entități juridice, Mystic Sands LTD cu 93% din capitalul social și IQ Agency SRL cu 7% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată anul trecut a fost de 29.691 de lei și datorii de 10.802.764 de lei.

IQ Agency SRL a fost înființată la data de 24 septembrie 2018, având sediul în localitatea Slobozia Moară din Dâmbovița. Unic administrator și asociat este Vlad Nicolae Vârlam, ce controlează și societatea CKV Global Store SRL cu sediul în Ilfov. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 1.508.587 de lei și datorii de 154.119 de lei.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu i pasa nimănui de acest oraș zis Constanta sau mai bine Betanta de fac atâtea betoane…Cel mai urat oraș din țară …Bine am făcut de am plecat nu mai este și nu va fii cum trebuie vreodată!Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.