PNL și UDMR nu vor susține un Guvern Cioloș: Cîțu a anulat întâlnirea cu premierul desemnat

0
138
Preşedintele PNL, Bogdan Huţucă, şi premierul interimar Vasile Cîţu

Întâlnirea dintre Dacian Cioloș și Florin Cîțu, care ar fi trebuit să aibă loc vineri după-masă, a fost anulată. Conducerea PNL a decis să nu susțină un Guvern Cioloș, ca și UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș. Și conducerea PNL a decis să nu susțină un Guvern Cioloș, în Biroul Executiv al partidului. Astfel că Florin Cîțu a anulat întâlnirea cu Dacian Cioloș care trebuia să aibă loc vineri, 15 octombrie a.c.

„USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR. Votul pentru moțiune a fost unul politic și a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. Dacian Cioloș are datoria să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR.

Premierul desemnat Dacian Cioloș să facă negocieri cu cele două partide pentru a găsi numărul de voturi necesar. Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români“, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, premierul interimar.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.