Politicienii noștri dragi se joacă cu nervii noștri. Mai răbdăm?

0
168

Avem o șansă, mică e adevărat, dar există, să trecem de criza politică, poate așa se apucă dragii noștri conducători să se ocupe de problemele reale ale țărișoarei noastre, căci și până președintele atotputernic a realizat: vine iarna! Dar pe marii politicieni contemporani nu-i interesează decât jocurile puterii…

Acum că al nostru președinte încă în funcție l-a propus pe Dacian Cioloș ca premier – semn că a înțeles că nu putea să-l numească de prima dată, iar, pe Florin Cîțu, pentru a nu da loc la intepretări privind încălcarea Constituției și multe huiduieli -, există o șansă mică, extrem de mică, dar există, ca această criză politică să se încheie și să se ocupe cineva de problemele adevărate ale acestei țări.

Căci mor oamenii în spitale, nu numai din cauza COVID-19, dar și a incendiilor, românii se gândesc cu groază cu ce vor plăti facturile la energie electrică, în stațiile PECO ți-e și frică să mai intri, au început deja să crească prețurile, acordul pentru mult-lăudatul Plan Național de Redresare și Reziliență nu e semnat etc.etc.etc.

Dar pe ai noștri dragi politicieni nu-i interesează. Ei sunt ocupați acum cu „marile“ mașinațiuni politice, să nu cadă de proști în fața prietenilor de pahar. Și să-și asigure cât mai multe beneficii personale, desigur.

Așa că PSD nici nu vrea să audă de Cioloș și nu lasă alegerile anticipate din brațe, ca să mai rămână România în criză multe luni de-acum încolo și să urle încontinuu că e vina PNL și USR.

Iar PNLiștii nu vor să dea, iar, mâna și să încerce împăcarea, căci USRiștii au participat la detronarea marelui conducător Florin Cîțu. Nu vor și pace: cum să te atingi de minunatul lider și să nu-i cazi la picioare, poate îți dă și ție niște bani?

Așa că liberalii își râd în barbă și le transmit mesaje de dulce useriștilor, căci fără ei Cioloș nu are cum să strângă majoritatea în Parlament. Na, să vezi cum e și să mai ai tupeu să te mai răzvrătești data viitoare! Și-așteaptă ca a doua nominalizare a președintelui lor, Klaus Iohannis, să fie, din nou, Superman Cîțu.

Între timp, se dau de ceasul morții în spațiul public, că uite ce le-au făcut partenerii de coaliție și îi așteaptă să vină să-și ceară iertare în genunchi, pe coji de nucă.

„Înainte de a avea o discuție onestă, aștept scuzele publice ale lui Dacian Cioloș și ale liderilor USR Constanța, care au atacat, fără precedent, PNL. Aceste scuze trebuie adresate simpatizanților și alegătorilor PNL, pentru toate atacurile nefondate folosite în această perioadă.

Este total inadmisibil să ai astfel de atitudini schimbătoare, să votezi moțiunea, să dărâmi Guvernul în Parlament și să apari, în scurt timp, să spui că PNL este un partener pentru guvernare. Aceste scuze publice sunt un mod de a arăta că liderilor USR le pasă de ceea ce se întâmplă în România, iar criza politică pe care au amplificat-o este o responsabilitate care le revine“, susține un deputat PNL de Constanța pe binecunoscuta rețea de socializare, al cărui nume nu e nevoie să-l scriem, căci aceasta este atitudinea întregii echipe câștigătoare.

Și uite așa șansa de a depăși rapid criza politică e minusculă, căci pe ai noștri politicieni, indiferent de culoarea politică, nu-i interesează greutățile pe care le traversează acum alegătorii, speriați de COVID-19 și îndurerați de dispariția rudelor și cunoscuților, dar și îngrijorați de micile șanse de a depăși cu bine acest sezon rece.

Parlamentarii nu caută soluții ca să se formeze o majoritate, ci cum să se batjocorească mai bine unii pe alții, mai smart sau chiar mai de ghetto, fiecare după posibilitățile mentale. Nu sunt maturi ca să depășească orice dispute și contradicții ca să se formeze un Guvern, cu orice partide vor ei, numai să nu mai fim de râsul întregii lumi și să coborâm iar, un pic, din baobab.

Atâta seriozitate și interes au avut partidele căci majoritatea nici nu au mers la consultările cu Iohannis cu o propunere de premier. Atâta pot. Atât de frică le este să guverneze? Păi nu sunt ei toți specialiști și știu care e binele țării?!

Geaba alegeri, geaba vaccinare, geaba mândrie de a fi român! În curând vor îngropa țara asta de tot și vor juca cu foc pe mormântul ei. Toți politicienii!!!

Valentin ISPAS

P.S. Cacafonia din titlu este potrivită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.