VIDEO. Cristian Radu: “În acest mandat nu vom mai avea nicio stradă de pământ în oraş”

1
1486

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a vorbit în cadrul unui interviu acordat Focus Press despre finalizarea proiectului de reabilitare a infrastructurii din staţiunea Saturn, urmând ca şi restul staţiunilor să aibă parte de aceeaşi grijă. “Finalizăm în acest an şi reabilitarea în Neptun, faleza Mangalia-Saturn este şi ea aproape gata şi o vom continua până în Olimp”, a precizat edilul.

“Ne vom concentra de acum înainte pe infrastructură, avem cele 17 străzi în asfaltare, cu utilităţi cu tot. Sunt proiecte cu fonduri europene toate”, a declarat edilul, care a adăugat că înţelege că oamenii sunt nerăbdători, însă implementarea proiectelor cu bani europeni durează mult, 5 ani de zile, însă avantajul este acela că banii nu se returnează. Din acest motiv, administraţia locală a pregătit deja documentaţia pentru următoarele proiecte pentru care doreşte să acceseze fonduri europene, tot pentru infrastructură, în Venus, Cap Autora, Jupiter, Olimp.  

Investiţiile în infrastructura din staţiuni sunt foarte importante, a precizat Cristian Radu, pentru că ele atrag alte investiţii, de milioane de euro, din sectorul privat, bani la bugetul local, dar şi locuri de muncă: „În anii 2012-2013 erau 26 de hoteluri închise. Astăzi, ele se cumpără, dar se fac şi altele noi. Asta ce înseamnă? Bani care vin în Mangalia. Uitaţi-vă că anul acesta au venit foarte mulţi turişti, de aceea trebuie să investim în infrastructură”.

„Eu nu fac promisiuni, dar le spun locuitorilor Mangaliei că în acest mandat nu vom mai avea nicio stradă de pământ în oraş”, a mai transmis Cristian Radu.

În afară de asfaltare, edilul a anunţat că în Mangalia va începe şi construcţia unor bazine de înot şi modernizarea bazei sportive „Pescăruş”.

În plus, Cristian Radu spune că intenţionează să mai achiziţioneze, tot cu fonduri europene, încă 10 autobuze electrice, în afară de cele deja existente, şi care vor fi puse în funcţiune cât mai curând.

Mai multe detalii despre proiecte, dar nu numai:

A.C.

1 COMENTARIU

  1. Si mandatul trecut la fel a promis asfaltarea, strada Munteniei tot e 3 sferturi numai pamant , fara borduri si plina de gunoaie.
    Nu inteleg de ce se ocupa de infrastructurile din statiuni pentru turisti dar nu le vede pe astea din oras pentru localnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.