Planurile primarului din Costineşti, localitatea care a primit ZERO lei de la premierul Cîţu: serviciu de salubritate conform normelor UE şi amenajarea mai multor parcări

0
326

Primarul comunei Costineşti, Jeanu Dorin Dumitru, are planuri mari în privinţa localităţii pe care o conduce. Este primul său mandat şi a evaluat care sunt principalele probleme şi a conturat deja şi strategia de dezvoltare a comunei. Ghinion!, însă: Costineşti este una dintre acele localităţi care a primit ZERO lei la recenta împărţeală a banilor din fondul de rezervă al statului.

În cadrul unui interviu acordat Focus Press, în urmă cu mai bine de o săptămână, edilul a făcut referire la problema colectării gunoiului. Sezonul estival 2021 a fost unul foarte bun pentru „staţiunea tineretului”, fiind înregistrat un record în privinţa numărului de turişti, dar şi al tonelor de deşeuri adunate de firma de salubritate. Pentru că administraţia anterioară nu s-a preocupat să pună în vedere firmei de salubritate să colecteze selectiv, Primăria Costineşti este nevoită să plătească acum

Lipsa locurilor de parcare este o altă problemă pe care edilul va încerca să o rezolve. Această lipsă a locurilor de parcare s-a răsfrânt şi în privinţa activităţii de salubritate: „Maşinile turiştilor, parcate pe străduţe, îngreunau accesul maşinilor de colectare a gunoiului. Unii proprietari de vile turistice au început să mai cumpere terenuri, să amenajeze parcări. Aici se leagă lucrurile: atunci când faci o vilă, trebuie să ai şi locuri de cazare. Acum am trecut şi în certificatul de urbanism, când vin să se informeze pentru a se apuca de construcţii: la un număr de 10 locuri de cazare, trebuie să ai 4 locuri de parcare”, a anunţat primarul, în cadrul interviului. „Uşor-uşor, vom pune lucrurile în ordine, iar vara viitoare vom intra pregătiţi. Poate că vom schimba şi firma de salubritate, pentru că în noul caiet de sarcini pentru atribuirea acestui serviciu vom avea cerinţe corecte pentru anul 2022: se va face şi colectarea selectivă, pentru că, nefiind selectiv, este taxa aceea de mediu, care la noi s-a ridicat la suma de 100 de mii de lei”, a mai precizat edilul.

În privinţa parcărilor, Jeanu Dorin Dumitru a precizat că a fost votat un regulament al parcărilor, dar care consideră că poate fi îmbunătăţit, aşa încât „să câştigăm şi noi, ca primărie, din locurile de parcare, pentru că aşa este normal. Să le oferim, în primul rând. Avem 3 zone unde se pot amenaja parcări. Dar, cea mai bună soluţie este să scoatem la licitaţie, să vină o firmă sau mai multe, care să gestioneze aceste parcări. Studiem mai multe variante”,  a mai declarat edilul.

Declaraţii complete referitoare la acest subiect, dar nu numai:

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.