Podul de la Cernavodă intră în reparații capitale după 38 de ani

3
2876

CNAIR a primit patru oferte pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Acesta va intra în reparații capitale pentru prima dată după 38 de ani. De-a lungul vremii podul a mai fost reabilitat, însă în 2021 va intra într-un proces de reparații capitale.

Recent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis marți ofertele pentru procedura de achiziție publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600″. Până la termenul limită, au depus oferte următorii agenți economici: Asocierea CONSTRUCTII ERBASU S.A. – VÁHOSTAV – SK A.S, Asocierea LUCONSA BM – AUTOPRIMA SERV S.R.L, SC MARISTAR COM SRL și Asocierea FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L. – Metabet CF S.A.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1,6 km este o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care la acest pod nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.  Proiectul de reabilitare a podului va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea estimată a procedurii de achiziție publică este de 81.027.397,83 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 luni și cea de garanție de minim 36 luni.

M.G.

3 COMENTARII

 1. Cam Copy-paste dupa un Comunicat sec al CNAIR. Ma asteptam la unele intrebari si mai ales la raspunsuri competente legate de cum se va circula si pe unde ?????? pe timpul lucrarilor de reabilitare timp de 1-2 ani mai ales in sezonul estival !

 2. Gogu
  vb in neștire de cauza
  Reabilitarea întotdeauna este mai scumpa…
  Numai cata schela întra acolo atât verticala cat si esafoade suspendată tot…
  La podul nou nu necesita suspendată….
  Si cat sunt de vb
  Tocretare. sablare . Vopsire
  Injectare ….
  Este ușor prinzi peste de la raft de metro….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.