Poliţia Locală a întocmit raportul cerut de primarul Vergil Chiţac: au fost aplicate amenzi de peste 5 milioane de lei cetățenilor care aruncă gunoiul pe stradă

3
1052

Zilele trecute, noul primar al Constanței, Vergil Chițac, s-a întâlnit cu reprezentanții firmei de salubrizare Polaris, cu care Primăria Constanța are încheiat un contract de ani de zile. La discuții a participat și directorul Poliției Locale, Encică Drăguț, de la care Chițac a solicitat un raport în ceea ce privește amenzile aplicate cetățenilor care fac mizerie, din anul 2018 și până în prezent.

Vergil Chițac a susținut în întâlnirea pe care avut-o că „Poliția Locală trebuie să îi amendeze pe cei ce aruncă gunoiul pe jos, am informații că nu prea s-au dat amenzi”. În replică, șeful Poliției Locale a întocmit raportul și iată că, potrivit documentului, au fost aplicate un număr de 8.768 de amenzi pe parcursul celor trei ani.

Astfel, sancțiunile contravenționale aplicate de structurile Direcției Generale Poliția Locală Constanța privind activitățile de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, au fost următoarele: în anul 2018 – 3382 sancțiuni aplicate, valoare 1.479.615 lei, 2019 – 3791 sancțiuni aplicate, valoare 1.640.000 lei și în anul 2020 – 1595 sancțiuni aplicate, 1.200.350 lei.

De-a lungul timpului Poliția Locală Constanța a desfășurat campanii de atenționare și sancționare a persoanelor care aruncă hârtii, sticle, ambalaje, resturi de țigări, coji de semințe în parcuri, alei și peluze, zone verzi sau orice alt loc de folosință publică comună și a celor care își plimbă animalele de companie fără lesă și care nu iau măsuri de curățare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.

Poliția Locală a somat și proprietarii de terenuri abandonate

De la 1 ianuarie 2018 și până în septembrie 2020 au fost identificate peste 1.200 de terenuri neîngrijite în municipiul Constanța. Proprietarii au fost, inițial, somați să remedieze situația și, dacă nu s-au conformat, au fost sancționați.

În acești trei ani, agenții Poliției Locale din Constanța au aplicat 438 de sancțiuni din acest motiv. Iar sancțiunile aplicate nu sunt deloc mici: între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să igienizeze periodic terenurile pe care le dețin. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte.

Mihaela GIUGLEA

3 COMENTARII

  1. si pentru trotuare de ce nu se amendeaza singuri ca sunt in administrarea lor,zace rahatul de caine si pisici si iarba creste fara frica pana la cer…pe astea nu le vede?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.