Clădiri emblematice din Piața Ovidiu vor redeveni atracție: au fost scoase la vânzare

0
778

Istoria unui oraș se menține vie prin monumentele şi clădirile rămase încă ”în picioare” în ciuda vremurilor grele prin care au trecut, pentru că acestea fac parte din dezvoltarea urbei.

Constanța, orașul de la malul Mării Negre, este locul unde conducătorii țării au ales să își lase amprenta prin construcțiile mărețe despre care s-a vorbit în întreaga lume, Portul Constanța, Cazinoul dar și alte clădiri emblematice și impunătoare.

Multe dintre ele au fost trecute în revistă în ediţiile anterioare: Casa Embiricos, Vila Regală din Mamaia, Palatul Regal, Clădirea Cercului Militar, Cuibul Reginei, Casa cu Lei.

Centrul Vechi, luat la pas, îţi încântă ochii pentru că aici dăinuiesc o sumedenie de multe alte clădiri de poveste, iar unele dintre ele au fost scoase la vânzare, urmând a fi renovate.

Enumerând câteva dintre acestea, amintim de Hotelul Intim, Vila Suțu,  Casa Laskaridis, ce a fost recent renovată, Blocul Poppa, Hotelul Grand.

Focus Press a adus în atenția cititorilor câteva dintre clădirile ce au fost scoase la vânzare, în curmă cu câteva luni. (detalii AICI)

Dar acestea nu sunt singurele clădiri a căror soartă nu este cea a demolării, ci dimpotrivă, vor fi scoase la lumină la adevărata lor valoare și frumusețe.

Lista acestora continuă, după cum spuneam, alăturându-se și Hotelul Palace de pe strada Remus Opreanu, numărul 5-7, aproape de faleză și de Cazino, dar și de Portul turistic Tomis. Imobilul a fost construit în anul 1914 pe 12 iulie, pe un teren de 1.995 mp, cu 99 de camere și 99 de băi.

Extrem de luxos, fiind și astăzi o atracție a turiștilor, pe perioada sezonului estival, dar pentru a fi admirat, că nu mai funcționează drept unitate de cazare din anul 2018.

Suma cu care este scos la vânzare este confidențială, comunicându-se doar persoanelor interesate de acest bun, deși într-un articol al economica.net, din 2019, hotelul ar fi evaluat la 6,5 milioane de euro.

O altă clădire scoasă la vânzare este Blocul Interbelic al comunității evreiești, contra sumei de 850.000 de euro, inițial 1.000.000 de euro. Clădirea a fost construită în anul 1930, având 26 de camere și 9 băi. Acesta este situat în Centrul Vechi, la intersecția străzii Petru Rareș cu strada Traian.

O altă clădire scoasă la vânzare, ce se află în acest moment în proces de renovare, este Vila Teodorou Rousou, construită în stil neoclasic. Amplasamentul se află pe strada C.A. Rosetti la numărul 6 şi a fost construită în anul 1897. Preţul de vânzare este 360.000 de euro.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.