Poliția Locală stă la pândă prin oraș. Aproape 1.000 de sancțiuni în două luni pentru staționare neregulamentară

0
5155

În municipiul Constanța parcarea nu se plătește încă, dar opririle și staționările neregulamentare sunt sancționate! În primele două luni ale anului, polițiștii locali au ridicat de pe domeniul public 163 de autovehicule și au aplicat 991 de sancțiuni contravenționale în valoare de 297.925 lei pentru opriri și staționări neregulamentare.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, conform atribuțiunilor conferite de Legea nr. 155/ 2010, legea poliției locale, desfășoară destul de des acțiuni pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/ staționarea voluntară.

De exemplu, pe data de 10 februarie, a.c. polițiștii locali au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală a amenzilor de 21.170 lei. De asemenea, au fost aplicate 185 de puncte de penalizare și, ca urmare a staționării neregulamentare, au fost ridicate de pe partea carosabilă a drumului public 7 autovehicule. Cu alte cuvinte, trebuie să avem mare grijă unde staționăm sau oprim pentru că la orice colt se poate afla o mașină a Poliției Locale.

Precizând că în anul 2019, au fost aplicate un număr de 14.397 sancțiuni contravenționale, iar în anul 2020 un număr de 3.699 sancțiuni. Numărul mic de amenzi din 2020 se datorează faptului că începând cu data de 16.03.2020, s-a decretat instituirea stării de urgență, respectiv cu data de 15.05.2020, starea de alertă pe teritoriul României, fapt pentru care poliția locală se subordonează operațional Ministerului Afacerilor Interne pe întreaga perioadă decretată.

O nouă lege prin care Poliţia Locală poate să dispună ridicarea unei mașini parcate pe domeniul public

Poliţia Locală poate să dispună ridicarea unei mașini parcate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, în afara spaţiilor marcate în acest scop, potrivit unei legi care a fost promulgate la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților la începutul lunii noiembrie a anului 2020 și vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, în sensul introducerii obligaţiei de a asigura întreţinerea şi curăţenia terenurilor, altele decât cele care constituie împrejmuiri și unificării prevederilor referitoare la obligaţiile instituţiilor publice, agenţilor economici şi celorlalte persoane juridice, cu cele ale persoanelor fizice.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.