Poliţiştii de la Năvodari, în anchetă: IPJ Constanţa verifică de ce au lipsit din perimetrul bisericii unde slujeşte preotul Andrei Salomia

0
1508

Preotul Andrei Salomia a fost amendat de poliţişti, vineri, după ce a uitat deschise uşile bisericii la care slujeşte, zeci de oameni fiind astfel atraşi de oportunitatea de a lua agheasmă.

Situaţia a fost înregistrată în centrul oraşului Năvodari, la Biserica „Buna Vestire”, într-o zi de mare sărbătoare: Izvorul Tămăduirii. Este o zi în care de regulă credincioşii veneau la biserică pentru a lua agheasmă. Anul acesta însă, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost impuse restricţii. Una dintre ele se referă la slujbele bisericii:  este interzisă participarea enoriaşilor în incinta sau în apropierea lăcaşelor de cult. Este dificil pentru toată lumea să înţeleagă sau să accepte situaţia, aşa că pentru ziua de vineri Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa transmisese structurilor din teritoriu să supravegheze zonele cu potenţial de aglomeraţie, ca de exemplu zonele bisericilor. Cu alte cuvinte, teoretic, trebuia să existe echipaj de Poliţie în centrul oraşului Năvodari, care să preîntâmpine situaţii precum cea de la biserică.

Pentru că la Năvodari s-a înregistrat, totuşi, un incident (cel relatat mai sus), existând vineri şi apeluri la Poliţie prin care se semnala situaţia, IPJ Constanţa a dispus şi o verificare în rândul angajaţilor. Verificarea îi vizează pe poliţiştii de la Năvodari întrucât aceştia nu se aflau în preajma lăcaşului de cult. Conform unor reprezentanţi ai IPJ Constanţa, la faţa locului se aflau doar poliţişti locali (aflaţi în subordinea Poliţiei Naţionale, prin Ordonanţă Militară, în perioada de stare de urgenţă – n.r.). „Poliţiştii de la Naţională au lipsit 15 minute, lăsând în zonă poliţişti locali, iar situaţia a fost cea pe care o ştiţi. Se verifică de ce nu au fost poliţiştii de la Naţională acolo, în decursul celor 15 minute”, au precizat reprezentanţi ai IPJ.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.