Polițiștii de la Secția 2 nu au fost disponibili pntru un bărbat bătut în fața blocului, dar au putut interveni la minorii care se jucau în curtea școlii

0
1288

Un incident a avut loc, joi seară, în cartierul constănțean Tomis Nord, când o persoană a solicitat ajutorul forțelor de ordine, întrucât cineva l-a agresat fizic. Numai că nu avea să intervină nimeni în ajutorul lui. Asta pentru că, potrivit persoanei în cauză, nici o patrulă de Poliție nu este disponibilă în această prioadă.

Fără a intra în alte detalii despre identitatea recamantului sau a situației care a precedat acest incident, un bărbat, în timp ce se afla cu mașina staționată în fața scării unui bloc in Tomis Nord, joi seara, în jruul orei 21:00, s-a trezit că cineva i-a deschis portiera și a început să-l lovească. Bărbatul a reușit să închidă portiera și să o blocheze, apoi a pus mâna pe telefon și a sunat la 112 pentru a cere ajutorl Poliției.

Numai că… surpriză! Cei de la Serviciul Unic de Urgență 112 i-au spus să se deplaseze el la Secția 2, pentru că nu au patrule disponibile în această perioadă – a relatat bărbatul.

Aceasta a fost, probabil, cea mai “teribilă” reacție a autorităților, într-un caz de violență într-un spațiu public: să îi spună unui cetățean aflat în pericol, amenințat și bătut în fața blocului, că nu au polițiști disponibili care să intervină.

Dragi apărători ai drepturilor, ai vieții și integrității cetățenilor, bine că ați fost disponibili pentru niște copii minori care se jucau în curtea școlii, pe care i-ați dus la secție, iar când ați fost solicitați într-un caz unde era cu adevărat nevoie de prezența voastră, nu ați fost disponibili.

Iată ce a transmis IPJ Constanţa referitor la incident: “În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar persoana vătămată și-a rezervat dreptul de a depune plângere în termenul legal. Referitor la modul în care a fost gestionat apelul 112 de către polițiștii Secției 2, vă comunicăm faptul că, de la nivelul conducerii IPJ Constanța, s-au dispus verificări prin Biroul Control Intern, pentru confirmarea sau infirmarea celor sesizate“.

Aşteptăm, cu nerăbdare, concluzia în privinţa gestionării apelului 112!

 Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.