Medicii veterinari de liberă practică din județul Constanța își vor suspenda activitatea de luni: vor protesta în fața sediului DSVSA

0
564

Medicii veterinari de liberă practică din județul Constanța își vor suspenda activitatea începând de luni, 9 noiembrie a.c., în contextul în care răbdarea lor a ajuns la o limită, nefiind plătiți pentru activitățile suplimentare.

Această decizia a fost luată în unanimitate de către medicii veterinari din zonele rurale pentru că sunt trimişi pe teren pentru inspecții fără echipamente de protecție – detalii AICI!

De menționat este faptul că, la momentul actual, România se confruntă cu o creștere considerabilă de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la o zi la alta: vineri, 6 noiembrie a.c., au fost înregistrate 10.260 de noi cazuri.

Contactat de Focus Press, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Constanța, dr. Dumitru Mazilu a declarat că luni, 9 noiembrie se vor prezenta în fața sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța pentru a-și expune nemulțumirile și solicită astfel conducerii DSVSA o rezolvare a acestor probleme de urgență:

”Medicii veterinari de liberă practică din județul Constanța își suspendă efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare din următoarele considerente: neefectuarea plăților aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 și OUG 117/2020, plata cu întârziere a deconturilor eferente acțiunilor contractate cu DSVSA, nerespectarea echipamentelor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a virusului pestei porcine africane, adaptarea unei proceduri pentru realizarea inspecțiilor din exploatații care exced legislației în vigoare, care introduce atribuții și competențe medicului veterinar de liberă practică care exced legii, care introduce activități suplimentare prin cadrul aceluiași tarif care nu a fost modificat din anul 2013. Netrimiterea în Plenul Camerei Deputaților pentru votul final al legii, de aprobare a OUG 117/2020, cu toate că au fost îndeplinite toate condițiile procesului legislativ. Acestea sunt considerentele pentru care noi vom suspenda activitatea”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Veterinari Constanța, dr. Dumitru Mazilu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.