Polițiștii locali din Năvodari au verificat dacă cetățenii strâng după animalele de companie

0
529
Polițiștii verifică dacă stăpânii animalelor de companie strâng după după acestea - Foto: Primăria Năvodari

Poliția Locală Năvodari, aflată sub coordonarea viceprimarului Costel Aurelian Dumitrașcu, desfășoară activități prin care verifică dacă stăpânii animalelor de companie respectă prevederile în vigoare și strâng după animalele de companie atunci când se află pe domeniul public al orașului Năvodari.

Necurățarea în urma câinelui de companie nu este doar neplăcut pentru ceilalți, dar și periculos, mai ales pentru copii, polițiștii au informat mai mulți cetățeni cu privire la respectarea prevederilor art. 4, lit. w, pct. 6 și 7, din H.C.L. Năvodari nr. 207/2008, conform cărora constituie contravenție următoarele fapte:

  1. Plimbatul câinilor fără lesă, chiar însoțiți de stăpâni pe străzi, trotuare, alei și parcuri; necurățarea permanentă a murdăriilor lăsate de animalele de companie. Stăpânii animalelor de companie au obligația să aibă asupra lor mătură (perie), făraș și pungi pentru ridicarea murdăriilor lăsate de animale pe domeniul public.

2. Plimbatul animalelor de companie în zonele cu restricție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.500 lei la 2.500 lei pentru persoane juridice”.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.