Ponta acuză Guvernul Orban: „Măştile vin din China cu 15 bani, iar la Ministerul Sănătăţii ajung cu 65 de bani”

0
185

Fostul premier și liderul PRO România, Victo Ponta continuă atacurile la adresa Guvernului Ponta, de data aceasta cu o declarație și documente ce vizează traficul de măști, pe care populația ar fi trebuit să le primească gratis, după cum susține acesta.

Ponta a comentat în cadrul unei emisiuni televizate, modul în care este gestionată pandemia de coronavirus în Romțnia, printre acestea dezvăluind faptul că măştile cumpărate de guvern din China ar fi mai scumpe decat cele disponibile pe piaţa din România.

Pe pagina sa de socializare a și făcut o postare în acest context, referitor la traficul de măști.

“De șase luni, fără să fim medici, discutăm situația și îi ascultăm pe medici. Eu cred că peste tot, medicii sunt o elită. Dar eu am două lucruri de nemedic: unu, medicii ne spun că situația e din ce în ce mai gravă, iar sefii lor, politicienii, ne zic că e ok să facem alegeri. Ori unii, ori ceilalți, mint.

Așa de bine ne-au tratat guvernanții în pandemia asta încât ne e mai rău și ne mai și ceartă. Poate întrebăm un director de spital cum se întamplă. Eu mă uit mereu la ora 1 și mereu e același numar de cazuri, pe la 1200. Dar mă uit și numărul de teste e mereu altul, ba 13000, ba 7000, ba peste 20000. În al doilea rand, toți șase facem testul și ies fals pozitive și ni se zice că au greșit.

În cadrul acelei emisiuni Victor Ponta a acuzat Guvernul că achiziționează măștile de protecție din China la prețuri foarte mici, dar ajung la populație cu prețuri de patru ori mai mare.

Domnul Orban zice ca a scapat de pandemie.

Problema e că maștile din China vin cu, să zicem 0,15 lei, iar la Ministerul Sănătății ajung cu 0,65 lei, deci de patru ori mai mult.

Problema e că firme din România au cumparat măști cu 0,3 lei, iar o colegă a dumneavoastră a luat cu 0,8 lei. Deci mai ieftin decât cumpară domnul Tătaru 100 de milioane de măști”, a spus Ponta.

Document: https://www.romaniatv.net/victor-ponta-mastile-vin-din-china-cu-15-bani-iar-la-ministerul-sanatatii-ajung-cu-65-de-bani_533004.html#n

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.