Lăutari, manele, dansuri și mai puțină distanțare, pe faleza din Eforie Nord VIDEO

0
2046

Petrecere cu lăutari, cu dansuri și, mai ales, fără nici o mască, în zona falezei. S-a întâmplat, marți seară, la Eforie Nord, unde oamenii nu prea au mai ținut cont de unele reguli.

După stațiunea Eforie Nord a fost controlată de toate instituțiile posibile și imposibile, ai căror reprezentanți au verificat cam tot ce se putea verifica și au aplicat amenzi usturătoare, mulți agenți economici și operatori de plaje par a se fi aliniat prevederilor legale și restricțiilor. Și polițiștii își fac treaba cu desăvârșire, însă câteva echipaje nu pot face față miilor de turiști, aflați în Eforie, pe toată lungimea stațiunii. Poate din această cauză ”unii” își permit să ignore unele restricții.

De exemplu, potrivit unui filmuleț primit la redacție, marți seară, în jurul orei 22:00, oamenii s-au strâns îîn zona fast-food-urilor tip ”rulote”, în zona falezei din Eforie Nord, unde s-au pus pe petrecere, în compania lăutarilor.

Nimic grav, la prima vedere. În imagini se poate observa că, în general, oamenii stau la mese, însă, la un moment dat, au încins dansul într-o zonă relativ mică, raportat la numărul persoanelor și la normativele privind distanțarea socială. Mai mult decât atât, în filmare se poate observa că nimeni nu purta mască (nu ne referim la persoanele care stau la mese – n.r.), deși, de la începutul acestei luni, s-a impus purtarea măștilor în zonele publice aglomerate, iar pe faleze și promenade între orele 18:00 – 24:00.

S-a respectat, totuși, ora închiderii, ora 23:00, valabil pentru toate terasele, ”că așa vrea Iohannis”, după cum s-a exprimat la microfon lăutarul care întreținea atmosfera.

Toate aceste aspecte relatate nici nu își aveau rostul în alte condiții, pentru că este normal ca oamenii să se distreze la mare. Doar că în urma altor petreceri de acest gen, au rezultat amenzi, ancehete epidemiologice și persoane infectate cu acest virus care nu pare să dispară prea curând. Însă vina nu le aparține turiștilor, ci a celor care încearcă să-i atragă, cu orice preț, în număr cât mai mare.

A nu se trece cu vederea cele două situații de la Costinești, care a devenit un focar de infecție.

D.A.

O nouă alertă de coronavirus la Costineşti: 40 de tineri, urcaţi în autocar şi trimişi înapoi la Dâmboviţa, în izolare!

Tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19, au venit la Costinești să se distreze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.