Poveşti de viaţă de la CT Bus: Paula a fost timp de 19 ani femeie de serviciu, iar acum conduce un autobuz

0
4577

Meseria de șofer de autobuz, din postura unei femei, este ușoară dacă asta este tot ceea ce ți-ai dorit să faci. Este descrierea perfectă a Paulei Lefter care, după 19 ani, timp în care a muncit ca femeie de serviciu la CT BUS, a decis că este momentul să devină șofer. Povestea sa de viață este impresionantă și totodată un model pentru oricare dintre noi.

Paula, o constănțeancă de 47 de ani, lucrează din anul 2000 la CT BUS, pe atunci RATC. A fost femeie de serviciu la punctul de la Poarta 1, dar tot timpul a tânjit după meseria de șofer al unui autobuz. Asta și pentru că în cadrul companiei sunt mai multe femei care practică această meserie, unele chiar de peste 20 de ani.

Spune că nu i-a fost ușor și că problemele familiale au împiedicat-o să practice această meserie. Recent, a suferit o pierdere mare în familie, sora ei decedând. Astfel a ajuns să își crească nepotul de 13 ani, ea neavând copii. Spune că a fost încurajată și împinsă de la spate de foarte mulți oameni din compania de transport public și de soțul ei care a susținut-o necondiționat.

„Am fost femeie de serviciu timp de 19 ani, după care firma la care lucram a dat falimet și atunci m-am decis să încep școala de șoferi pentru categoria D. Este bine, este minunat și toți cei care vor și le place, pot să facă lucrul acesta. Se poate, nu este imposibil. Am avut susținere totală din partea soțului meu. Nu pot să spun câți oameni m-au ajutat din această companie, m-au susținut continuu, iar cel mai mult m-a încurajat domnul Neagu Ion care acum a ieșit la pensie. A fost un om deosebit care m-a împins de la spate. Nu doar el, și colegii de la autobază m-au ajutat”, a precizat Paula Lefter.

Întrebată ce a determinat-o să facă acest lucru, angajata CT BUS a precizat că aceasta a fost pasiunea sa de foarte timp, doar că abia acum a reușit să o îndeplinească.

M-a determinat faptul că în conducere sunt oameni care ne înțeleg și pasiunea pentru a conduce un vehicul mare. Am mai avut tentative de a face școala de șoferi, dar nu am putut din cauza problemelor familiale, dar acum că am reușit este minunat. Este minunat să poți să faci un lucru pentru oamenii care au nevoie de așa ceva, a mai precizat aceasta.

Dacă Paula a putut, cu siguranță toți putem să ne ducem la capăt visele, trebuie doar să vrem și să avem ambiție.

La compania de transport public din Constanţa sunt aprope 20 de femei care în prezent conduc autobuze, iar anterior au avut alte meserii.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.