Precizări ale Direcției Hidrografice Maritime cu privire la lucrările de înnisipare din Mamaia, momentan blocate

0
110

Ca urmare a informațiilor referitoare la blocarea lucrărilor de înnisipare, Direcția Hidrografică a transmit următoarele precizări:

”În conformitate cu legea 395/2004 informațiile relevante privind siguranta navigației sunt transmise Direcției Hidrografice Maritime (DHM) de către autoritățile naționale cu atribuții în domeniu. DHM colectează informațiile privind siguranța navigației în zona de responsabilitate a României și le diseminează, sub forma de Avize/Avertismente pentru navigatori, prin Varna Radio si statia de Radio Coastă.

Referitor la subiectul semnalat de dumneavoastră, vă transmitem că, la data de 16.02.2021, ora 14.02, Căpitania Zonală Constanta, structură subordonată Autoritatii Navale Române, a solicitat, prin fax, Direcției Hidrografice Maritime transmiterea unui Aviz Radio pentru Navigatori, cu privire la interzicerea accesului navelor și a exploatării fundului Mării Negre într-un raion maritim delimitat de 4 coordonate exacte.

În urma acestei solicitări, DHM a emis Avizul Radio pentru Navigatori – ARN 06/16.02.2021.

Menționăm că Direcția Hidrografică Maritimă are obligația legală de a aduce la cunoștința navigatorilor informații relevante cu privire la siguranța navigației in cel mai scurt timp posibil, iar responsabilitatea corectitudinii și a motivării restricționării unor raioane revine autorității care a solicitat acest lucru.

Pentru detalii privind motivația și necesitatea transmiterii acestei informații către navigatori, vă rugăm să vă adresați Căpităniei Zonale Constanța, instituția care a solicitat DHM transmiterea avizului.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.