Prefectul județului Constanța de Ziua Dobrogei: ”Fără regiunea noastră, această țară nu ar fi fost la fel”

0
598

În fiecare an, la 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei. La 19 noiembrie 2013, proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat de Senat şi la 9 septembrie 2015, de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Alegerea acestei date face trimitere la Războiul de Independenţă sau războiul ruso-româno-turc, încheiat în 1878, în urma căruia Dobrogea a revenit la teritoriul naţional. În data de 7 octombrie 2015 a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea 230/2015 privind instituirea acestei zile.

Cu ocazia Zilei Dobrogei, mai mulți oameni politici au transmis mesaje, iar printre aceștia s-a numărat și prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa.

”Sunt 142 de ani scurși de la alipirea Dobrogei la patria-mamă. Fără regiunea noastră, această țară nu ar fi fost la fel. România nu ar fi avut ieșire la mare, plaiuri binecuvântate cât vezi cu ochii, Delta Dunării, dar și oamenii minunați care compun Dobrogea. Dobrogea este locul care se remarcă prin modul în care oamenii au înțeles să conviețuiască, în deplină armonie, indiferent de origine sau religie. Dobrogea este exemplul clar că oamenii pot trece de orice barieră culturală sau ideologică și pot construi împreună. Sunt mândru că sunt dobrogean și că îmi dedic tot timpul și priceperea în slujba dobrogenilor. De o lună sunt prefectul județului Constanța și, în ciuda vremurilor complicate pe care le trăim, sunt tot mai motivat să performez pentru oamenii acestui județ. La mulți ani, dobrogenii mei! La mulți ani, Dobrogea!”, este mesajul prefectului.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.