Prefectul Silviu Coșa: „Peste 6.000 de constănțeni se vaccinează zilnic. În luna octombrie estimăm că aproximativ 50.000 de constănțeni s-au imunizat antiCOVID-19”

0
2654

În ultima săptămână constănțenii au dat năvală la centrele de vaccinare antiCOVID-19, după ce rata de infectare amenința să se apropie de cifra 13 la mia de locuitori în municipiul Constanța. Pe de pe altă parte, la nivelul județului incidența a depășit cifra 10 la mia de locuitori.

Unitățile medicale sunt supraaglomerate, iar zilnic peste 500 de constănțeni sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar mai mult de jumătate dintre aceștia ajung să fie internați. Totodată, în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din județul Constanța nu sunt foarte multe paturi libere. De aproximativ două săptămâni sunt raportate a fi libere doar cinci paturi ATI.

Aceeași situație întâlnim și la nivel național. Medicii, specialiștii și guvernanții trag un semnal de alarmă și susțin că valul patru este poate cel mai negru scenariu de la debutul pandemiei de coronavirus în România. Potrivit acestora, singura soluție este vaccinarea.

Tocmai din acest motiv, la nivel național au fost înăsprite măsurile de protecție, certificatul verde fiind obligatoriu la intrare în instituțiile publice, private, centre comerciale, iar masca de protecție trebuie purtată în spațiile publice deschise și închise.

Revenind, constănțenii au bătut recordul vaccinării, comparativ cu perioada debutului campaniei de vaccinare în județul Constanța, iar de sâmbătă, 23 octombrie a.c., până în prezent, fluxurile de vaccinare sunt pline.

Trendul este unul ascendent, lucru îmbucurător, iar joi, 28 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a declarat pentru Focus Press faptul că în fiecare zi, de sâmbătă, se vaccinează aproximativ 6.000 de constănțeni: „Încă de sâmbătă, numărul persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare a crescut considerabil. În jude 6.000 de constănțeni se imunizează zilnic, din aceștia, 4.000, 4.300 cu prima doză. Semn că aceștia au înțeles că doar așa putem scăpa de acest virus și de a reveni la normal. Estimăm că la sfârșitul lunii octombrie vom depăși cifra de 50.000 de constănțeni vaccinați.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.