Preotul Banu: Am demarat lucrările pentru a prelungi viața și integritatea materialului lemnos al Bisericii Sf. Mina, Altarului de vară, Troiței, Poarta Maramureșană și clopotniței

0
244

Sfânta biserică reprezintă spațiul sacru unde ne întâlnim cu Dumnezeu în rugăciune, la fiecare Sfântă Slujbă, deci cu prisosință își merită numele de “Mireasa lui Hristos”, susține preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii Sf. Mina din Constanța.

Ca orice spațiu clădit, are nevoie de îngrijire permanentă, mai ales acolo, așa cum este și cazul bisericii din Partul Tăbăcărie, o clădire din lemn, care nevoie de o atenție deosebită.

“Lemnul, deși frumos și viu, are nevoie de o îngrijire mai atentă și elaborioasă, conservare și întreținere permanentă. În acest sens, am demarat lucrările exterioare de curățare și aplicare a unui strat special de ulei pentru a prelungi viața și integritatea materialului lemnos al Bisericii, Altarului de vară, Troiței, Poarta Maramureșană și clopotniței.

Lucrările se vor desfășura în două etape: 1. Curățare de impurități, mușchi, strat vechi alte substanțe. 2. Aplicare strat ulei lemn protector. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm ca în 2 săptămâni să finalizăm această lucrare necesară, care se efectuează din 5 în 5 ani. Mulțumesc frumos tuturor pentru sprijin“, susține preotul paroh Claudiu Banu. Cei care doresc să-l sprijine pe preot în acest demers, îl pot contacta la numărul de telefon: 0723999296.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.