Președintele României, chemat în judecată la Constanța pentru decretarea și prelungirea stării de urgență

0
10816
Curtea de Apel Constanța-foto arhiva

Premieră în justiția constănțeană: la Curtea de Apel – secția ”Contencios administrativ”, se va judeca un dosar în care un cunoscut avocat din București l-a chemat în judecată pe președintele României, Klaus Iohannis, dar și Curtea de Apel și Tribunalul București, împreună cu Judecătoria Sectorului 5, în legătură cu decretarea și prelungirea stării de urgență.

Avocatul Grigore Tomescu, din Baroul București, l-a chemat în judecată pe șeful statului, într-un dosar având ca obiect ”anulare act administrativ”.

Potrivit reclamantului, obiectul cauzei îl reprezintă anularea unor prevederi dispuse prin cele două decrete emise de către Președintele României, privind instituirea și prelungirea stării de urgență.

Sunt primul care a făcut treaba asta și sunt curios, până la urmă, care va fi soluția Curții Constituționale, pentru că acolo este cheia. Eu am formulat și excepții de neconstituționalitate a celor două hotărâri ale Parlamentului, care a aprobat cele două decrete ale președintelui, pentru că doar așa se poate vorbi despre neconstituționalitatea celor două decrete. Speța este interesantă din punct de vedere juridic, dar și pentru populație”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul-reclamant, Grigore Tomescu.

De precizat că dosarul a fost înregistrat, inițial, pe rolul Curții de Apel București, însă, din cauză că această instanță este parte în proces, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Constanța, unde urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Daniel ALBU
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.