Primăria Constanța mai achiziționează alte 25 de parcometre, în perioada următoare. Municipalitatea va plăti peste 560.000 de euro pentru 68 de parcometre

1
214

Primăria Constanţa urmează să achiziționeze 25 de parcometre stradale, în perioada următoare. În total, vor fi cumpărate 68 de parcometre stradale, în valoare de 2,3 milioane de lei fără TVA, adică 2,8 milioane de lei cu TVA (566.000 de euro), în acest an. Așadar, un parcometru va costa peste 8.300 de euro.

Momentan, Primăria Constanța a mai anunțat achiziția a 25 de parcometre.

„A fost lansată si o a doua comandă pentru un număr de 25 de parcometre care urmează sa fie livrate în perioada următoare”, transmit reprezentanții Biroului de Presă.

La finalul lunii iunie a.c. a fost adoptat, cu 26 de voturi „pentru”, proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri si cheltuieli al S.C. Confort Urban S.R.L. Constanța din acest an. Este vorba despre lista de investiții (utilaje independente) necesare retehnologizării în anul 2022 cu finanțare din surse proprii.

Reamintim faptul că, în prezent, au fost montate 45 de parcometre, 31 în Constanța și 14 în stațiunea Mamaia, după cum precizează Biroul de Presă al Primăriei Constanța. „Furnizorul ne-a pus la dispoziție și un parcometru DEMO pentru o perioadă limitată  (suplimentar celor 45 instalate ) care se afla montat în parcarea de la Sala Sporturilor”, au mai precizat aceștia.

Context – Regulamentul parcărilor din Constanța:

Proiectul modificat al regulamentului parcărilor din Constanța ar trebui să intre în dezbatere publică, în această săptămână, transmite Primăria Constanța, prin intermediul Biroului de Presă.

 Consiliul Local Constanța a decis, pe data de 26 iulie 2022, în cadrul ședinței extraordinare, suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021. Acesta a primit 19 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Regulamentul a trecut datorită votului consilierilor PNL și USR.

Petruț IACOB

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. aruncati pe fereastra. Nici cu studii superioare de IT, nu reusesti sa le folosesti. Cat despre preturi, ca la Paris!
    Astia nu mai stiu ce biruri sa ne puna in spate. Alegeri Anticipate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.