Primăria Constanța pune în aplicare regulamentul de desfășurare a serviciilor din piață: mai multe tonete cu flori din zona Pieței Tomis 3 au fost desființate

0
345

Focus Press a adus în atenția cititorilor faptul că anumiţi comercianţi de flori din municipiul Constanța s-au arătat indignaţi de faptul că municipalitatea îi obligă să își închidă tonele amplasate pe stradă. Motivul ar fi acela că se încalcă Regulamentul de organizare și desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiu, aşa cum este şi cazul dughenelor care funcționau pe faleza din Mamaia.

Comercianţii au fost înștiințaţi de către administrația publică locală că trebuie să închidă tonetele și să elibereze spațiul public. Acest lucru se întâmplă și în cazul vânzătoarelor de flori din zona piețelor din municipiul Constanța, pentru că tonetele sunt amplasate multe prea aproape de piețe, creând un disconfort celor ce tranzitează aceste piețe agroalimentare, precum susțin reprezentanții biroului de presă din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Aceștia au mai declarat pentru Focus Press faptul că Regulamentul de organizare și desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață se află în vigoare din 2017, prin hotărârea de Consiliu Local cu numărul 427/2017:”Toată lumea trebuie să respecte regulamentele votate de consilieri, iar acest regulament nu este al actualei administrații locale, ci a fostei administrații locale, proiect de hotărâre votat în 2017. Noi aplicăm hotărârile Consiliului Local, legea locală pe care nu putem să o ignorăm. Trebuie respectată distanța de piață de 150 de metri, iar unele tonete sunt amplasate mult prea aproape de piață”, transmit reprezentanţii primăriei.

Prin urmare, municipalitatea a început să aplice legea locală și unele tonete au fost înlăturate din zonele în care erau amplasate. Potrivit biroului de presă din cadrul Primăriei municipiului Constanța, este vorba despre tonetele din zona pieței Tomis 3, mai exact de patru firme cu tot atâtea tonete care nu respectau distanța de 150 m față de piață și sunt în stația de autobuz.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.