VIDEO. Primăria Constanța și Animal Society încep campania de sterilizare a câinilor

1
78

Primăria Municipiului Constanța a lansat luni, 15 februarie a.c., proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“, în parteneriat cu Animal Society.

Campania de sterilizare a câinilor fără stăpân va începe marți, 16 februarie a.c., la biobază, și va dura o lună de zile. Pe parcursul anului curent vor mai avea loc alte două campanii de sterilizare.

Asociația Animal society se va deplasa și în oraș să preia câinii pentru sterilizare, pentru persoanele care nu se pot deplasa la biobază, și de pe străzi. Constănțenii care au câini de rasă comună pot suna la 0730.583.510 pentru a le fi sterilizate animalele.

Orașul a fost împărțit pe sectoare, iar asociația va începe numărătoarea câinilor fără stăpân săptămâna viitoare. Potrivit viceprimarului Ionuț Rusu, pe străzile din Constanța ar fi aproximativ 10.000 de astfel de câini.

Deocamdată, nu se pot captura câini de pe străzi deoarece Federația pentru Protecția Animalelor a câștigat procesul în instanță, a susținut primarul Vergil Chițac.

Edilul-șef a anunțat și că se vor aloca 6 milioane de lei pentru reabilitarea adăpostului de animale fără stăpân de pe str. Vârful cu dor, din bugetul local.

Potrivit primarului, campaniile de sterilizare a animalelor fără stăpân reprezintă primul pas pentru stabilizarea populației de câini și pisici de pe străzi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.