Primăria Constanța susține că nu va achiziționa luminițele de Crăciun prea curând

0
850

Potrivit Programului Anual al Achizițiilor Publice (Proceduri) pentru anul 2020, întocmit în baza necesităților și priorităților comunicate de compartimentele din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, administrația publică locală vrea să închirieze, în acest an, produse pentru iluminat festiv 2020-2021 în valoare de 5,6 milioane de lei. Potrivit documentului emis la data de 13.08.2020, achiziția ar include ornamente, ghirlande luminoase pentru promul de Crăciun și lucrări de cablare și conexiuni electrice.

Primăria Municipiului Constanța ar urma să închirieze, în acest an, iluminat festiv pentru Sărbătorile de Iarnă în valoare de 5.600.000 de lei, conform Programului Anual al Achizițiilor Publice emis în luna august 2020. Din care doar 1.422.689 de lei din bugetul local. Procedura de licitație deschisă, pe loturi, ar fi trebuit să fie demarată încă din luna aprilie, iar contractul atribuit în iulie a.c.

În urma informațiilor apărute în spațiul public privind achiziția pentru iluminat festiv, am contactat unul dintre purtătorii de cuvânt ai administrației locale, Adriana Deoancă, iar aceasta ne-a declarat: „Nu se pune problema, deocamdată, de nicio achiziție în acest sens. Nu s-a demarat nicio procedură“. Costurile închirierii ornamentelor, ghirlandelor luminoase pentru promul de Crăciun și lucrărilor de cablare și conexiuni electrice pentru acestea rămâne de stabilit.

Prețul de 5,6 milioane de lei a fost fixat în urma consultării pieței de la începutul acestui an. Firmele au fost invitate să depună oferte până la data de 10 februarie 2020, pentru închirierea de produse decorative utilizate în iluminatul festiv, montarea și demontarea lor și a cablurilor de racordare la rețeaua de iluminat public etc. Toate propunerile au fost însoțite de simulări.

Conform anunțului Municipalității, firmele trebuiau să includă în ofertele lor produse pentru iluminat festiv de Sărbători pentru Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, B-dul 1 Decembrie, B-dul Al. Lăpușneanu, B-dul I.C. Brătianu, str. Dezrobirii, str. Soveja, B-dul Tomis, B-dul Ferdinand, B-dul Aurel Vlaicu, intrări în oraș, adică peste 1.600 de figurine pentru stâlpi și peste 800 de ghirlande pentru traversări străzi.

În plus, trebuiau să prezinte prețurile pentru 5.003 m de iluminat festiv pentru B-dul Mamaia, pentru decorarea vapoarelor din oraș și pentru Orășelul Copiilor din Parcul Tăbăcărie – zona Țara Piticilor: împodobit arbori existenți, iluminat locuri de joacă, iluminat alte dotări, iluminat perimetral, figurine 3D dispuse la sol, iluminat pentru cele trei intrări, împodobit arbore aflat în zona de acces dinspre Teatrul de Vară Soveja și împodobit brad natural de 15-20m.

Nu trebuie să uităm că în oferte trebuiau menționate și costurile pentru traversări și figurine în Piața Ovidiu (pregătită de Revelion) pentru 17 stâlpi, brad artificial de 15-20m și o cupolă iluminată care să îmbrace întreaga suprafață a pieței.

Reamintim că anul trecut, pentru iluminatul festiv, Primăria Constanța a achitat peste 4,6 milioane de lei, la o estimare inițială de aproape 5,4 milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.