Primăria Galaţi dorește să implementeze „Walk of Fame” ca la Hollywood, cu personalități locale, pe o stradă ce urmează a fi reabilitată

0
88
Sursa foto: Pixabay

Primăria municipiului Galaţi a anunțat că intenționează să facă pe strada Domnească, ce urmează a fi reabilitată, un ”Walk of Fame”, ca la Hollywood, unde să fie promovate personalități locale, conform Monitorul de Galați.

„Vom continua amenajarea străzii Domnească, una dintre cele mai îndrăgite străzi, care va fi pusă în valoare pentru că ne dorim să readucă ceva din farmecul de altădată, dar să-şi păstreze în acelaşi timp funcţionalitatea. Mai mult, venind în întâmpinarea gălăţenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în weekend, pe modelul zonei Spicu – Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În proiect sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, refacerea zonei din faţa Teatrului Dramatic, reconfigurarea şi modernizarea spaţiilor verzi, sisteme de irigaţii automatizate, piste pentru biciclişti, bănci şi coşuri de gunoi, iluminat public de tip led, amenajarea de elemente tip «Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame» pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului.

Valoarea totală a investiţiei ce vizează modernizarea străzii Domnească este de 21.782.244 lei.

Pe 31 august 2021, La Constanța a fost adoptat un proiect asemenăntor. Este vorba despre „Hollywood Walk of Fame”, care a primit 18 voturi „pentru” și nouă „împotrivă”. Consilierii PNL și PSD au votat, atunci, pentru a implementa o alee a vedetelor în Constanța, iar cei de la USR au votat împotrivă.

Astfel, urmau să fie amenajate două alei, una pe faleza Cazinoului, iar cealaltă în Piața Ovidiu.

Primăria Constanța ar fi achitat peste 4 milioane de dolari, în următorii 20 de ani

La capitolul costuri, Primăria Constanța ar fi trebuit să achite 150.000 de dolari în avans titularului licenței. Este vorba despre o sumă nereturnabilă.

Citește și: „Visul american” nu mai este o prioritate în Constanța. Proiectul „Hollywood Walk of Fame”, adoptat anul trecut, a fost sistat. Primăria Constanța ar fi plătit peste 4 milioane de dolari în următorii 20 de ani

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.